Erasmus+: Aktiv Ungdom

Erasmus+: Aktiv Ungdom støtter prosjekter med ungdom (13-30) og de som jobber med ungdom. Erasmus+ er EUs program for utdanning, opplæring, ungdom og idrett.

 

Du kan søke om støtte til frivillig arbeid, ungdomsutveksling, ungdomspolitiske møter, kurs og opplæring, strategiske partnerskap mellom organisasjoner og ungdomsinitiativ. Vi tilbyr også kurs for ungdomsarbeidere. 

 

Du kan i hovedsak samarbeide med organisasjoner fra Europa og naboregionene. 

 

Søknadsfristene i 2018 er 2. februar, 26. april og 4. oktober. 

 

Les mer her.

Nyheter

I Litauen for å lære om sport, kjønn og fritid

Skrevet av deltaker ‎Emma Sundqvist Aune‎.

 

I starten av juli dro norske ungdommer mellom 17 og 30 år til Litauen for å ta del i en svært spennende gruppeutveksling gjennom Erasmus+: Aktiv Ungdom. Prosjektet het "Life Spirit" og handlet om sport, kjønn og fritid. Det var veldig lærerikt og vi dro hjem med mye kunnskap og mange minner og opplevelser. Les mer

Årets siste søknadsfrist er over

I årets siste søknadsrunde fikk vi inn 80 søknader. Dette er ny rekord! I forrige runde fikk vi inn 68 søknader, og på samme tid i fjor fikk vi kun 46 søknader. Totalt 57 søkere som har sendt inn søknader, og disse kommer fra alle landets fylker! 

 

Søkerne vil få svar på søknaden i slutten av november. Neste søknadsfrist er 2. februar 2018. 

Delta i Time to Move-kampanjen!

Ønsker dere å arrangere en aktivitet som viser fram mulighetene som finnes for unge som ønsker å steget ut i Europa? Nå kan du søke om midler til dette! Aktiviteten må gjennomføres innen utgangen av november, og dere kan søke om inntil 10.000 kr pr. søknad.

 

Det er fortløpende søknadsfrist, så her lønner det seg å være rask!  Les mer

Europeiske ungdommer diskuterte miljø- og klimautfordringer i Lofoten

I september var femti ungdommer fra en rekke land i Europa samlet i Lofoten for å diskutere miljø- og klimautfordringer. På programmet stod også kulturutveksling, fjellturer og besøk i små lokalsamfunn. En av deltakerne har skrevet om sine opplevelser og erfaringer.

 

"Et Erasmus+: Aktiv Ungdom-prosjekt er noe jeg vil anbefale på det sterkeste dersom du er glad i å møte nye mennesker, lære om andre kulturer og oppleve nye ting," oppfordrer hun.  Les mer

Kurs om Erasmus+: Aktiv Ungdom

Er du interessert i å lære mer om hvilke muligheter som finnes i Erasmus+: AKtiv Ungdom-programmet? Nå kan du delta på nettbasert kurs fra 16. oktober til 20. november.

 

Kurset varer i fem uker, og du bør regne med å bruke 3-4 timer på kurset hver uke. Påmeldingsfrist er 27. oktober. Les mer

Nå kan du påvirke fremtiden til Erasmus+-programmet

Vil du være med å påvirke fremtiden til Erasmus+-programmet? Delta i diskusjonen på nett. Kanskje er det dine innspill som blir inkludert i erklæringen som skal presenteres til EUs beslutningstakere i slutten av november? Les mer her. 

Aktiv Ungdom 20 år

Den Europeiske Ungdomsportalen
Eurodesk-logo

Følg Aktiv Ungdom på #aktivungdom
RSS Hold deg oppdatert
med RSS