Utskriftsvennlig versjon Del på Facebook

Offisiell åpning av Klimapark 2469


Den 13. april var det offisiell åpning av Klimapark 2469 på Blindern i Oslo. Statsråd Erik Solheim var svært begeistret og mente at det måtte finnes midler til å ivareta Klimaparken og bevaring av arkeologiske funn i brekanten.Aktiv Ungdom støttet i 2009 Demokratiprosjektet "Klimacamp" for ungdom i Jotunheimen. Det var et stort internasjonalt prosjekt hvor målsetning var å gi ny klimahistorisk kunnskap til barn og unge så vel som allment interesserte. 

 

Det er derfor gledelig at dette prosjektet er blitt en del av et stort internasjonalt klimaprosjekt. Klimaparken vil være et sted hvor en fysisk kan se og sanse hva som skjer med klimaet og sammenhenger mellom natur og kultur i et langtidsperspektiv. Det er et samarbeid mellom Oppland fylkeskommune, Lom kommune, Fylkesmannen i Oppland, Statens Naturoppsynm Norsk Fjellmuseum og Nasjonalparkriket.

 

Vi ser med spenning frem til Klimacamp 2010!

 

Les mer om Klimacamp og se bilder her.

Relaterte saker

På Klimacamp i klimapark

Eit stykke nedanfor Galhøpiggen sto lavvo-leiren, og nysnøen låg som eit melisdryss over fjella. Temperaturen låg på nokre få plussgrader, og ein reinsdyrflokk beita fredeleg langs vegen. Dette var scenen for eit prosjekt arrangert av Natur og Ungdom og Ungdommens fylkesting i Oppland i midten av august. Saman med ei grupppe unge polakkar drog dei på Klimacamp for å kjempe for ein meir klimavennleg politikk.


Les også om
Opplandsungdom til Polen for å diskutere klima
På Klimacamp i klimapark
Ungdommer stiller miljøkrav i internasjonalt samarbeid


Aktiv Ungdom 20 år

Den Europeiske Ungdomsportalen
Eurodesk-logo

Følg Aktiv Ungdom på #aktivungdom
RSS Hold deg oppdatert
med RSS