Utskriftsvennlig versjon Del på Facebook

Ny Erasmus+-app


For 30 år siden ble Erasmus-programmet lansert. For å markere dette har EU-kommisjonen lansert en ny app. Denne er laget for å gjøre Erasmus+-oppholdet enklere!Så langt har 9 millioner mennesker kunne ta del i en utveksling utenlands gjennom Erasmus+. Mellom 2014 og 2020 skal Erasmus+ bidra til at fire millioner mennesker kan studere, få opplæring eller jobbe som frivillig i et annet land. App-en er derfor en viktig forbedring i programmet. Den skal guide deltakere gjennom oppholdet deres. Dette skal bidra til å gjøre programmet mer inkluderende og tilgjengelig for alle. 

 

Erasmus+-appen vil gjøre det mulig for deltakerne: 

 

 

Den første versjonen av app-en er tilgjengelig for iOS og Android.

 

I første omgang er app-en for deltakere i gruppeutvekslinger, studentutveksling og yrkesopplæring. Nye funksjoner og oppdateringer vil snart bli tilgjengelig for andre Erasmus+-deltakere også.

 

Den offisielle feiringen av Erasmus-jubileet finner sted i Strasbourg i dag. I tillegg til å lansere app-en skal presidenten av Europaparlamentet og presidenten av EU-kommisjonen overrekke en symbolsk pris til deltaker nummer 9 millioner. 33 representanter av Erasmus+-generasjonen, en fra hvert av de deltakende europeiske landene i programmet, vil ta i mot denne prisen.

 

Deretter skal ungdommer, Erasmus+-deltakere, organisasjoner og representanter fra Europaparlamentet og EU-kommisjonen delta i debatter om fremtiden til Erasmus+-programmet etter 2020.

 

Er du interessert i å delta i debatten om hvordan programmet bør se ut i fremtiden?

 

EU-kommisjonen har lansert en nettside hvor unge og organisasjoner kan delta i debatten, foreslå tema, identifisere utfordringer og lansere løsninger. 

 

 

Les også om
Rekordtall for Erasmus+ i jubileumsåret 2017
Nå kan du påvirke fremtiden til Erasmus+-programmet
Ny Erasmus+-app
Erasmus+ fyller 30 år!
Ajla vant fotokonkurransen
Samisk samfunnsengasjement startet med frivillig arbeid i Tyskland
Del og les inspirerende historier om Erasmus+


Aktiv Ungdom 20 år

Den Europeiske Ungdomsportalen
Eurodesk-logo

Følg Aktiv Ungdom på #aktivungdom
RSS Hold deg oppdatert
med RSS