Utskriftsvennlig versjon Del på Facebook

Pernille (18) holdt foredrag for 2000 i Brussel


I løpet av 2017 har 18 år gamle Pernille Hunnes fra Gjøvik representert Norge og ungdomsdelen av Erasmus+ på flere store arrangementer i Brussel. I en uke i mai var hun sammen med representanter fra hvert av de andre programlandene i Erasmus+, og i november deltok hun på avslutningsseremonien for programmets 30-årsjubileum. Der holdt hun et foredrag foran en stappfull sal om hva hun selv har opplevd og fått gjennom programmet som deltaker i en gruppeutveksling.Pernille forteller:

«I anledning Erasmus+ sitt 30- årsjubileum ble det arrangert en offisiell avslutningsseremoni. Europakommisjonen ønsket åtte personer til å holde en TEDx-talk om sine erfaringer og opplevelser fra å ha deltatt i et eller flere Erasmus+-prosjekter. Arrangementet fant sted i Bozar, et fantastisk kunstmuseum med en sal som rommer litt i overkant av 2000 personer. To og to representerte vi hver vår del av Erasmus+.

 

Jeg samarbeidet med Ondrej Mäsiar fra Slovakia og representerte ungdomsdelen. Vi kjente til hverandre fra tidligere, siden begge hadde blitt utvalgt til dette oppdraget gjennom å ha deltatt som ''Change Makers'' under European Youth Week i Brussel tidligere i år. Vi hadde noen Skype-samtaler før oppholdet i Brussel, der vi delte ønsker og forslag til det vi skulle presentere under avslutningsseremonien. 

 

Sammen med den dyktige coachen Sam van de Kerckhof, ble vi enige om presentere historiene våre på en uformell og energisk måte. Vi ønsket å lage en underholdende presentasjon, selv om vi snakket om noe som for oss er veldig viktig - nemlig det å vise hvilken betydning og innvirkning et tilbud som Erasmus+ kan ha på unge menneskers liv og framtid.

 

 

 

Vi hadde et kort innslag av sang og gitar og spontan dialog på scenen. Jeg var veldig nervøs før opptredenen. Det å skulle synge og snakke engelsk for en så stor forsamling er noe jeg ikke har erfart tidligere. Men det var absolutt verdt det! Jeg er kjempeglad og føler meg veldig heldig som fikk denne muligheten. 

 

Jeg ankom Brussel tidlig mandag 27. november, men opptredenen var ikke før på torsdagen. Utenom å delta på selve avslutningsseremonien og ha intensive timer med øving, gikk mesteparten av tiden til å bli kjent med de andre som også skulle holde TEDx-talks. Onsdagen ble foredragsholderne samlet for å spise tre-retters på restauranten i Bozar. Alle var kjempehyggelige, og vi hadde mye å snakke om! Ikram Lamrabet er ett år eldre enn meg (19 år) og studerer ved et universitet i Brussel. På torsdagen, før avslutningsseremonien, fikk jeg en omvisning av Ikram på skolen hennes. Det er kjempeinteressant å få et innblikk i hverdagen til en person fra et annet sted og annen kultur.» 

 

På Facebooksiden til Erasmus+ kan man se foredraget Pernille holdt (fra 50:00).

 

 

 

 

 

Les mer om Pernille.

Les også om
Rekordtall for Erasmus+ i jubileumsåret 2017
Pernille (18) holdt foredrag for 2000 i Brussel
Nå kan du påvirke fremtiden til Erasmus+-programmet
Ny Erasmus+-app
Erasmus+ fyller 30 år!
Ajla vant fotokonkurransen
Ny erklæring om Erasmus-programmets fremtid
Samisk samfunnsengasjement startet med frivillig arbeid i Tyskland
Del og les inspirerende historier om Erasmus+


Aktiv Ungdom 20 år

Den Europeiske Ungdomsportalen
Eurodesk-logo

Følg Aktiv Ungdom på #aktivungdom
RSS Hold deg oppdatert
med RSS