Utskriftsvennlig versjon Del på Facebook

Rekordtall for Erasmus+ i jubileumsåret 2017


I dag ble det lansert nye tall fra EU-kommisjonen som viser at Erasmus+, EUs program for utdanning, opplæring, ungdom og idrett, er mer suksessfullt og åpen for deltakere enn noen gang tidligere.  I 2015 bidro Erasmus+ til at 678 000 europeere studerte, jobbet frivillig og fikk verdifull arbeidserfaring i et annet europeisk land. EU investerte over €2,1 milliarder i 19 600 prosjekter som involverte 69 000 organisasjoner.

 

Erasmus-programmet, som ble lansert i 1987, er et av EUs mest kjente og populære tiltak. Det er flaggskipet for unge europeere som ønsker å få erfaring fra utlandet, og har siden starten bidratt til at over ni millioner mennesker har fått muligheten til å studere, jobbe som frivillig, hatt praksis eller fått arbeidserfaring i et annet land. I år fyller programmet 30 år, og det blir feiringer over hele Europa.   

Stor økning fra 1987 - 2017

I 1987 benyttet 3 244 studenter fra 11 land seg av sjansen til å studere i et annet land. Den gang var det å krysse grenser for å studere en sjeldenhet, mens det i dag ikke er unormalt å ha både et og to studie- eller arbeidsopphold i utlandet i overgangen fra ung til voksen. Nesten 84 000 nordmenn har deltatt i ulike Erasmus+-programmer.

 

Med bakgrunn i suksessen til Erasmus ble Erasmus+-programmet lansert i 2014 for å bringe sammen alle eksisterende programmer på områdene utdanning, opplæring, frivillig, ungdom og sport under en fane. I Erasmus+ sin første programperiode fra 2014 – 2020 legges det opp til å støtte fire millioner mennesker. Erasmus+ har åpnet opp programmet til nye grupper som studenter i yrkesrettet opplæring, lærlinger, frivillige og ungdomsarbeidere. Programmet har fokus på å være mer inkluderende, og det gis ekstra støtte til mennesker med færre muligheter.

 

Fordel i arbeidsmarkedet

Over 80 % av Erasmus+-deltakere sier at deres følelse av europeisk medborgerskap har økt, og – ikke minst – har kunnskapen om vertslandets kultur og samfunn økt ved å tilbringe tid i utlandet. Internasjonal erfaring bidrar til ferdigheter som tilpasningsevne, selvtillit, problemløsning og nysgjerrighet. Dette er egenskaper som er høyt verdsatt i arbeidslivet, og tidligere Erasmus-studenter er mer vellykket på arbeidsmarkedet i alle deler av Europa. Det er dobbelt så høy sannsynlighet for at de har funnet seg en jobb ett år etter endte studier, sammenlignet med medstudenter som ikke har reist utenlands. Erasmus har bidratt til å utruste unge europeere med ferdigheter og allsidighet som er avgjørende for det moderne arbeidsmarkedet og for samfunnet som helhet.

 

Bli med på feiringen - reis utenlands!

30-årsjubileet vil være en fin mulighet til å sikre at Erasmus+ også i fremtiden vil være i stand til å støtte enda flere unge fra et enda bredere spekter av bakgrunner. Som en del av feiringen ønsker Erasmus+ å dele historier fra folk som har vært deltaker i de ulike programmene. Her finner du en rekke inspirerende historier. Kanskje er det på tide å sjekke muligheten for at du kan dra ut med støtte fra Erasmus+: Aktiv Ungdom?

 

Les også om
Rekordtall for Erasmus+ i jubileumsåret 2017
Nå kan du påvirke fremtiden til Erasmus+-programmet
Ny Erasmus+-app
Erasmus+ fyller 30 år!
Ajla vant fotokonkurransen
Samisk samfunnsengasjement startet med frivillig arbeid i Tyskland
Del og les inspirerende historier om Erasmus+


Aktiv Ungdom 20 år

Den Europeiske Ungdomsportalen
Eurodesk-logo

Følg Aktiv Ungdom på #aktivungdom
RSS Hold deg oppdatert
med RSS