Utskriftsvennlig versjon Del på Facebook

Kurs for Aktiv Ungdom-ambassadører i Oslo


I begynnelsen av juni deltok 25 unge deltakere på EuroPeers-kurs i Oslo. EuroPeers er et nettverk av unge som har deltatt i ulike internasjonale prosjekter i Aktiv Ungdom-programmet og som ønsker å dele erfaringene med andre unge, slik at flere får vite om mulighetene. Mange av deltakerne har hatt veldig lærerike og betydningsfulle opphold i andre europeiske land gjennom Aktiv Ungdom-programmet. Dette kan være for eksempel frivillig arbeid eller utvekslinger med ungdomsgrupper fra andre land. Nå ønsker de å motivere andre ungdommer til å gripe tilsvarende muligheter gjennom ung til ung-informasjon.  

 

 

Fokuset på det fire dager lange kurset var derfor på ulike metoder innen informasjons- og kampanjearbeid. I tillegg fikk de nyttig informasjon om de ulike programmene og mulighetene som finnes.

 

 

I løpet av kurset var de også på Kuben videregående skole for å holde informasjonsstand for norske skoleelever, og de organiserte små informasjonsstunt i sentrum av Oslo.

 

I tillegg var de på besøk på Unginfo, som er et åpent senter for unge som ønsker hjelp med jobbsøk, utdanning og boligjakt.

 

Deltakerne forlot Oslo med mer informasjon og mer selvtillit. Som medlemmer av EuroPeers-nettverket er det nå forventet at de går igang med informasjonsarbeid og deler erfaringene slik at flere unge blir inspirert til å utforske mulighetene som finnes. Dette kan de gjøre uavhengig, eller i lag med de nasjonale kontorene for Aktiv Ungdom-programmet. 

 

En deltaker holdt allerede etter en uke en EuroPeers-workshop for 30 ungdommer i Irland.

 

EuroPeers-kurset var organisert av Aktiv Ungdom-kontoret i Norge. Deltakerne kom fra en rekke ulike land, inkludert Østerrike, Tyskland, Estland, Polen, Storbritannia, Italia, Finland og Norge.


Mer informasjon om EuroPeers-nettverket finner du her og her

 

Les også om
Hilde Risvand, Oslo og Akershus
EuroPeers Norge
Mai Sharoni, Sør-Trøndelag
Sandra Muriel Remeijer, Rogaland
Eirin Berg, Nord-Trøndelag
Katrina Mæland, Rogaland


Aktiv Ungdom 20 år

Den Europeiske Ungdomsportalen
Eurodesk-logo

Følg Aktiv Ungdom på #aktivungdom
RSS Hold deg oppdatert
med RSS