Utskriftsvennlig versjon Del på Facebook

Elise var volontør i England


Elise reiste til England for å jobbe som frivillig ved en skole for funksjonshemmede barn, gjennom Europeisk Volontørtjeneste. Navn: Elise Sylte   

Alder: 22 år (20-21 da hun reiste med EVS)

Hjemsted: Tromsø

Senderorganisasjon: Tvibit 

Volontør i hvilket land og organisasjon: England, Treloar Trust

  

 

Hvordan fikk du vite om EVS?

Siden jeg hadde et sterk ønske om å reise utenlands, begynte jeg å søke på nett og fant fram til Aktiv Ungdom. Hadde aldri hørt om det før og kjente heller ingen som hadde vært med på det, men jeg fant ut at dette ville være perfekt for meg siden det ikke kostet noe og jeg fikk lov til å jobbe med noe jeg syntes var interessant. Det føltes også trygt siden man alltid hadde mange forskjellige kontaktpersoner man kunne gå til hvis det var noe.  

 

 

Hvorfor ønsket du å bli volontør?

Etter å ha fullført fagbrev som helsefagarbeider og levd hele mitt liv i Tromsø, fant jeg ut at det var på tide å prøve noe nytt og utenom det vanlige. Jeg har alltid vært glad i å reise å prøve ut nye ting, så da jeg kom over EVS så jeg på dette som en god mulighet. 

 

 

Fortell litt om livet som volontør:

Jeg jobbet på skole og college for funksjonshemmede barn. Her var vi seks voluntører som jobber forskjellige plasser på skolen. To jobbet i klasserommet på skolen, to jobbet i klasserommene på college, en jobbet på ergoterapi-avdelingen og jeg jobbet på fysioterapi-avdelingen.   


Der gikk arbeidet mitt ut på å hjelpe psykoterapeutene med de forskjellige arbeidsoppgavene de hadde. Jeg hadde også elever som jeg så på egenhånd, med disse elevene gjorde jeg forskjellige treningsprogram. Jeg var også med på å bistå dem i bassenget cirka tre ganger i uken.

 

Jeg bodde i et bokollektiv sammen med tre av de andre voluntørene. Leiligheten vår lå på campus og alle hadde vært sitt soverom, men delte kjøkken og bad. Jeg knyttet et nært vennskap med alle de frivillige som bodde der og vi var alle fra forskjellige land.   


I helgene hadde alle de frivillige mulighet til å være med studentene på forskjellige aktiviteter som kino eller basketball kamper. De helgene jeg tok meg helt fri hendte det at jeg tok toget rundt til nabobyene for litt shightseeing. Noen ganger dro vi også ut på de lokale pubene, noe som bestandig var morsomt.

 

Interessert i å jobbe frivillig? Se her for informasjon om hvordan du kan bli volontør

 

 

Hva er den største opplevelsen som volontør?

Det å føle at jeg mestret jobben og fikk være med på å bidra til noe positivt for de barna jeg jobbet med betydde veldig mye for meg. Jeg fikk et gjensidig tilittsforhold med flere av dem som jeg fremdeles har kontakt med en gang i blant den dag i dag.

 

Jeg har også hatt veldig mange flotte reiser rundt i UK og Irland med de andre voluntørene. Det å dra på volontørcamp for å møte andre voluntører som jobbet på andre steder i UK var også veldig spennende.  
 

 

Fortell litt om søknadsprosessen?   

Jeg fulgte de rådene  som sto på Aktiv Ungdom sine hjemmesider om hvordan man skulle skrive søknadene. Deretter fikk jeg god hjelp til retting av engelsk og ordlegging av min senderorganisasjon.

 

Jeg sendte inn søknad til tre forskjellige organisasjoner i England, før jeg fant en som hadde plukket meg ut. Det tok cirka tre måneder fra jeg begynte å søke, til jeg fant den organisasjonen som ville ha meg. Deretter var det en periode på cirka to måneder hvor jeg ventet på svar på søknad om pengestøtte. Jeg ble veldig glad da jeg fikk e-posten om at alt var i orden og at jeg kunne begynne å glede meg til å dra.   

 

Les også: Ajla jobber som frivillig i Frankrike

 

 

Hvorfor ville du anbefalt andre å bli volontør?

Å være voluntør er det mest spennende og beste jeg har gjort hittil i livet. Man blir kjent med mennesker fra hele verden og får et nytt perspektiv og syn på veldig mange ting. Man vokser mye som person, og får oppleve hvordan det er å bo i et annet land. Jeg har også fått muligheten til å lære meg flytende engelsk.

 

Siden jeg bodde med mennesker fra forskjellige land har jeg også lært om flere forskjellige kulturer og jeg har fått venner for livet.  Mitt opphold i EVS har vært med på å forme den jeg har blitt i dag og de verdiene jeg har.  

 

 EVS fyller 20 år! Følg feiringen på den offisielle siden til jubileet

 

 Se video: 1-2-3 Bli volontør!

Les også om
Europa samlet i Oslo
Maren dro til Frankrike som frivillig arbeider
Volontørtjeneste i Europa har konkrete effekter
På innsiden av EU
Fire volontører om EVS
Astrid reiste til Sardinia som volontør
Fra Frankrike til Nordpolen
Film: stort potensiale i å sende ungdom fra Norge på volontørtjeneste
EVS fyller 20 år!
Elise var volontør i England
Film: Du kan forandre deg selv, og livet ditt!
Volontørtjenesten endrer Europa
Fra Grua til Stuttgart
Film: Europeisk volontørtjeneste har gjort kommunen internasjonalt orientert
En volontørs bekjennelser
Erasmus+: Aktiv Ungdom inviterer til konferanse og jubileumsfeiring
Program konferanse og jubileumsfeiring EVS 20 år!
Ønsket å hjelpe andre
Film: Møt Boldizsar, volontør i Nordfjordeid


Aktiv Ungdom 20 år

Den Europeiske Ungdomsportalen
Eurodesk-logo

Følg Aktiv Ungdom på #aktivungdom
RSS Hold deg oppdatert
med RSS