Utskriftsvennlig versjon Del på Facebook

Fra Grua til Stuttgart


Petter ønsket å lære seg et nytt språk og reiste til Tyskland for å jobbe som frivillig gjennom Europeisk volontørtjeneste (EVS). Nå er han styremedlem i den norske foreningen for eks-volontører (NEVO) og forteller om sitt opphold i Tyskland.Navn: Petter Haakenstad Godli

Alder: 26 år (24 da han reiste)

Hjemsted: Grua og Oslo

Senderorganisasjon: UngInfo

Volontør i hvilket land og organisasjon: Stiftung für die Rechte zukunftiger Generationen (SRzG), Stuttgart i Tyskland

 

 

Hvordan fikk du vite om EVS? 

Jeg fikk vite om EVS gjennom en studievenninne som hadde gjort EVS før hun begynte å studere.

 

Hvorfor ønsket du å bli volontør?

Fordi jeg ville lære et nytt språk (tysk), jeg ville reise og oppleve en annen kultur, få internasjonale venner og komme meg vekk fra Norge etter mange år på universitetet.

 

Fortell litt om livet som volontør:

Jeg arbeidet i en liten stiftelse, der hovedarbeidsoppgavene mine var å være med på å forberede arrangementer vi hadde, oversette ting til nettsiden, arbeide med tidsskriftet vi ga ut to ganger i året samt holde kontakten med andre organisasjoner vi samarbeidet med. Hovedprosjektet var å være med på å redigere en bok stiftelsen ga ut sammen med en annen stiftelse det året jeg var der.


Jeg bodde i samme bygning som jeg arbeidet i. Ingen luksus, men en helt OK leilighet som de fleste nordmenn vil synes er helt OK. Eget soverom, eget bad og kjøkken og bra internettforbindelse.


Jeg knyttet mange vennskap, folk jeg har kontakt med nå to år etterpå, både folk utenfor og innenfor EVS-verdenen. Det viktigste er å være åpen, du vil møte mange fantastiske mennesker underveis! Vi reiste mye, jeg trente en del og holdt ellers på med ulike aktiviteter i Stuttgart og nærområdene. For å være helt ærlig var det lite jeg savnet fra Norge, kanskje bortsett fra norsk mat innimellom.

 

Interessert i å jobbe frivillig? Se her for informasjon om hvordan du kan bli volontør

 

 

Hva var den største opplevelsen som volontør?

Det var to ting, den første var å arrangere et stort seminar med akademikere fra hele Europa som forberedelse til boken vi ga ut. Det var gøy å se hvordan alt arbeidet resulterte i en konkret hendelse, og vi fikk mange gode tilbakemeldinger. Den andre var å holde den ferdige boken i hånden etter over 18 måneder med jobb (også litt etterarbeid etter at jeg kom hjem til Norge). Det var også en fantastisk følelse etter hvert som tysken ble bedre og jeg kunne kommunisere på tysk!

 

Les også: Maren dro til Frankrike som frivillig arbeider

 

 

Fortell litt om søknadsprosessen:  

Jeg startet cirka ett år før jeg dro ut (startet høsten 2012). Jeg søkte i databasen til EVS, og søkte kun etter organisasjoner i store tyske byer. Mitt tips er å ha spesifikke ønsker for hvilket land man ønsker å dra til, og hva man ønsker å jobbe med.


Etter en del leting sendte jeg fire-fem søknader på nyåret 2013. Jeg ble kontaktet av tre av dem, og var på to "intervjuer". Jeg ble valgt ut til den ene organisasjonen, som deretter søkte om midler fra EVS sin hovedorganisasjon. Midt på sommeren 2013 fikk jeg det endelige svaret om at jeg var godkjent, og jeg flyttet ned i slutten av september 2013. Nok et tips er å begynne tidlig, det tar fort minst et halvt års tid fra man setter i gang til man eventuelt kan reise.

 

Les også: Astrid reiste til Sardinia som volontør

 

 

Hvorfor ville du anbefalt andre å bli volontør?

EVS er perfekt om man ønsker å utfordre komfortsonene sine. Dra alene til et nytt sted, starte fra «scratch». Man må lære et nytt språk, skaffe seg et nytt sosialt nettverk og finne ut av nye kulturelle og sosiale regler. Det gir nyttig arbeidserfaring, et internasjonalt nettverk og minner for livet!

 

 Se video: 1-2-3 Bli volontør!

Les også om
Europa samlet i Oslo
Maren dro til Frankrike som frivillig arbeider
Volontørtjeneste i Europa har konkrete effekter
På innsiden av EU
Fire volontører om EVS
Astrid reiste til Sardinia som volontør
Fra Frankrike til Nordpolen
Film: stort potensiale i å sende ungdom fra Norge på volontørtjeneste
EVS fyller 20 år!
Elise var volontør i England
Film: Du kan forandre deg selv, og livet ditt!
Volontørtjenesten endrer Europa
Fra Grua til Stuttgart
Film: Europeisk volontørtjeneste har gjort kommunen internasjonalt orientert
En volontørs bekjennelser
Erasmus+: Aktiv Ungdom inviterer til konferanse og jubileumsfeiring
Program konferanse og jubileumsfeiring EVS 20 år!
Ønsket å hjelpe andre
Film: Møt Boldizsar, volontør i Nordfjordeid


Aktiv Ungdom 20 år

Den Europeiske Ungdomsportalen
Eurodesk-logo

Følg Aktiv Ungdom på #aktivungdom
RSS Hold deg oppdatert
med RSS