Utskriftsvennlig versjon Del på Facebook

Maren dro til Frankrike som frivillig arbeider


Maren ønsket å bli kjent med nye mennesker og kulturer, og reiste dermed til Frankrike for å jobbe som frivillig gjennom Europeisk volontørtjeneste.Navn: Maren Johansen

Alder: 20 år

Hjemsted: Bergen

Senderorganisasjon: Hordaland fylkeskommune

Volontør i hvilket land og organisasjon: Solidarités Jeunesses, Reséau d’Entraide Volontaire (REV), Beauvoisin i Frankrike.

 

 

Hvordan fikk du vite om EVS? 

Jeg fikk vite om EVS av en koordinator fra ungdomstjenesten i Askøy kommune. 

 

Hvorfor ønsket du å bli volontør?

Jeg ønsket å bli volontør for å prøve noe nytt, gjøre noe for andre og bli kjent med nye folk og kulturer.  

 

Fortell litt om livet som volontør:

Solidarites Jeunesse arbeider med ulike sosiale prosjekter i lokalsamfunnet og har fem avdelinger rundt om i Frankrike. Om sommeren har de også en workcamp.

 

Hver mandag besøkte vi det lokale gamlehjemmet hvor vi hadde forskjellige aktiviteter med de eldre som bodde der. Vi bakte kaker, gikk i kirken, sang, tegnet og mye mer. Før vi dro og besøkte de, lagde vi en plan for hva vi skulle gjøre, og ofte kom det ønsker fra de ansatte som jobbet på gamlehjemmet. 

 

Hver torsdag tok vi med barn fra 2. – 4. klasse til en stor hage som organisasjonen vår har. Der plantet vi diverse blomster og grønnsaker, lekte, klappet hønene og plukket egg. Dette var et gratis tilbud for barna å være med på. Resten av dagene var vi selv i hagen, hvor vi vannet det som trengte vann, stelte hønene, bygget diverse ting til hagen, som f.eks. en benk, fiskedam og laget en fin gangsti.

 

Vi var seks jenter og tre gutter de to månedene jeg var der - alle fra forskjellig land. Det var folk fra Sverige, Spania, Ukraina, Armenia, Belgia, Romania og Frankrike. Så det var mange blandende kulturer. Vi i huset ble mer enn bare venner, vi var som en familie og ingen ble holdt utenfor. Hvis det var noe som plaget noen, tok vi det opp med alle og fant en løsning på «problemet».

 

Vi hadde et stort hus vi bodde sammen i, med tre soverom med fire sengeplasser i hvert rom. Det var ett rom til guttene og to rom til jentene. Det ene jenterommet var for de som skulle være der lenger enn fire måneder og det andre for de som var der i kortere tid.

 

Vi hadde frokost fra 8.00 til 08.30, lunsj fra 12.00 til 13.00, og middag fra 20.00 til 21.00. Vi byttet på hvem som var på kjøkkenet hver dag og laget en liste hver tirsdag og fikk velge hvilke dager vi skulle ha kjøkkentjeneste, med hvem og om vi ville lage frokost, lunsj eller middag. Frokosten satt vi bare ut, med brød, pålegg, kaffe og te på bordet. Og hver morgen hentet en av oss ferske bagetter hos bakeren, og av og til, var vi så heldige å få med oss gratis kaker og boller. 

 

Vi hadde fri hver ettermiddag, jobbet kun til lunsjtider på fredagene og hadde fri hele helgen. Vi kunne gjøre hva vi ville og dra hvor vi ville, så lenge vi var tilbake på jobb mandag morgen. På fritiden pleide vi ofte å være i hagen vår for å være sosial og ligge og sole oss. 

 

Vi tok ofte bussen inn til en større by som heter Nîmes for å enten shoppe, ta oss noe å drikke, være litt turister eller møte noen vi kjente. Vi tok også bussen til Le Grau-du-Roi ganske ofte, hvor det var fine sandstrender som lå ved Middelhavet. Der var det varmt og godt, og vi kunne både bade og sole oss. Av og til dukket det opp forskjellige arrangementer vi dro på, og vi var tre ganger og så på forskjellige Toro-løp. Toro betyr okse, og det er en gammel tradisjon med okser som løper i gaten og blir fanget av tilfeldige folk. Når oksene er fanget, blir det full fest i byen. Det har heldigvis blitt ulovlig i Frankrike å drepe oksene etter et okseløp, så nå de får lov til å leve videre. 

 

   

Interessert i å jobbe frivillig? Se her for informasjon om hvordan du kan bli volontør

 

 

Hva er den største opplevelsen som volontør?

Den største opplevelsen min som volontør vil jeg si var å møte så utrolig mange forskjellige mennesker fra forskjellige kulturer og religioner. Tror ikke jeg har møtt så mange forskjellige type mennesker før, som det jeg gjorde i løpet av de to månedene jeg var i Frankrike. Jeg vokste veldig mye som person og ble mindre dømmende ovenfor andre mennesker, religioner og kulturer.

 

 

Fortell litt om søknadsprosessen:  

Søknadsprosessen min gikk ganske fort. Jeg sendte ikke inn en søknad selv, men snakket med en i fylkeskommunen (senderorganisasjonen). Vi hadde flere møter hvor vi ble enige om hvilke prosjekter vi skulle lete etter, og om det var noen spesielle land jeg ville dra til. Det tok ikke så lang tid før jeg fikk reise, kanskje to måneder.   

 

Les også: Astrid reiste til Sardinia som volontør

 

 

Hvorfor ville du anbefalt andre å bli volontør?

Jeg anbefaler alle å være volontør fordi det er en opplevelse for livet! Jeg har aldri kost meg så mye på to måneder. Man får mange nye venner, lærer utrolig mye forskjellig, og vokser som person. 

 

 Se video: 1-2-3 Bli volontør!

Les også om
Europa samlet i Oslo
Maren dro til Frankrike som frivillig arbeider
Volontørtjeneste i Europa har konkrete effekter
På innsiden av EU
Fire volontører om EVS
Astrid reiste til Sardinia som volontør
Fra Frankrike til Nordpolen
Film: stort potensiale i å sende ungdom fra Norge på volontørtjeneste
EVS fyller 20 år!
Elise var volontør i England
Film: Du kan forandre deg selv, og livet ditt!
Volontørtjenesten endrer Europa
Fra Grua til Stuttgart
Film: Europeisk volontørtjeneste har gjort kommunen internasjonalt orientert
En volontørs bekjennelser
Erasmus+: Aktiv Ungdom inviterer til konferanse og jubileumsfeiring
Program konferanse og jubileumsfeiring EVS 20 år!
Ønsket å hjelpe andre
Film: Møt Boldizsar, volontør i Nordfjordeid


Aktiv Ungdom 20 år

Den Europeiske Ungdomsportalen
Eurodesk-logo

Følg Aktiv Ungdom på #aktivungdom
RSS Hold deg oppdatert
med RSS