Utskriftsvennlig versjon Del på Facebook

Volontøropphold på Voss: Eventyr, oppdagelse og lykke


Det første man lærer som volontør, er å ikke være redd for det ukjente. Dette forteller Marie til det franske nasjonalkontoret for Europeisk volontørtjeneste. Hun skriver blogginnlegget fra Norge, der hun bor nå.  

Hei, jeg heter Marie Legrand og kommer fra Rouen i Normandie, der jeg studerte først pâtisserie, og siden 2 år med kommunikasjon i byen Caen.


Etter studiene startet jeg jakten på et EVS-prosjekt i ett av de skandinaviske landene. Jeg ble tilbudt en plass på Voss kulturhus!


EVS-prosjektet mitt
Jeg dro til Voss takket være la Mission Locale i Rouen da jeg var 23 år. Der var oppgaven min knyttet til alle ferdighetene mine: jeg fikk brukt bakerkompetansen i et personlig prosjekt (bakekurs) men også kommunikasjonsferdighetene siden jeg måtte lage en grafisk fremstilling av vertsorganisasjonen min. Hver mandag kveld hjalp jeg til i en gruppe med funksjonshemmede som drev med sang og dans.


På et profesjonelt plan førte EVS’en til at jeg skaffet meg en jobb på Oslo lufthavn Gardermoen, der jeg jobber med merchandising.


Takket være EVS, har jeg oppdaget et land som jeg liker så godt at jeg har valgt å bosette meg her.

En illustrerende anekdote
En gang fikk jeg muligheten til å prøve temperaturen i en fjord. Det minste jeg kan si om vannet var at det var ikke varmt! Det er kaldt, iskaldt, selv på sommeren. Det finnes bare en måte å komme seg ut i vannet på, og det er å hoppe fra brygga uten å tenke.
Tenker du deg om, ja da kommer du aldri til å gjøre det!


Min EVS oppsummert i 3 ord: Eventyr, oppdagelse og lykke.

 

Hva vil jeg si til andre unge om EVS:
Selv om man har ulik bakgrunn, tror jeg det første alle lærer takket være EVS er å ikke være redd for det ukjente. Å våge å kaste seg ut i eventyret og dermed det ukjente kan virke uoverkommelig, men vi er mange som kan bekrefte at det er verdt det!!!


EVS fyller 20 år. Hva ønsker jeg for fremtidens EVS?
At EVS fortsetter! Jeg håper at ordningen kan hjelpe dem som nøler med å reise ut. For min del, skal jeg feire 20 år med EVS i Norge, der det nasjonale kontoret organiserer en konferanse og festmiddag i Oslo. Jeg håper å få se igjen noen av dem jeg var volontør sammen med. 


Bakgrunnen for bildet: det er ikke tatt mens jeg var volontør, men det viser heller resultatet av volontørtjenesten. Jeg tok det i våres, etter at jeg hadde vært på besøk i Voss, og faktisk uten å ha tenkt over det hadde flydd på eksakt samme dato og avgang som jeg hadde kommet med til prosjektet første gangen 3 år tidligere. Jeg venter på flyplassen i Bergen, der jeg ofte ventet mens jeg fortsatt var volontør i prosjektet mitt. Jeg har på meg en T-skjorte der det står Vossataus. Jeg la bildet ut på Facebook med teksten “I wait perhaps my fly to Oslo, but my heart is always in Voss..." 


Kontakt : Marie Legrand marielegrand@live.fr

 

Dette er et blogginnlegg som opprinnelig ble publisert på bloggen til det franske nasjonale kontoret for Erasmus+: Aktiv Ungdom. Det er oversatt og gjengitt med deres og Maries tillatelse.

Les også om
Europa samlet i Oslo
Maren dro til Frankrike som frivillig arbeider
Volontørtjeneste i Europa har konkrete effekter
På innsiden av EU
Fire volontører om EVS
Astrid reiste til Sardinia som volontør
Fra Frankrike til Nordpolen
Film: stort potensiale i å sende ungdom fra Norge på volontørtjeneste
EVS fyller 20 år!
Elise var volontør i England
Film: Du kan forandre deg selv, og livet ditt!
Volontørtjenesten endrer Europa
Fra Grua til Stuttgart
Film: Europeisk volontørtjeneste har gjort kommunen internasjonalt orientert
En volontørs bekjennelser
Erasmus+: Aktiv Ungdom inviterer til konferanse og jubileumsfeiring
Program konferanse og jubileumsfeiring EVS 20 år!
Ønsket å hjelpe andre
Film: Møt Boldizsar, volontør i Nordfjordeid


Aktiv Ungdom 20 år

Den Europeiske Ungdomsportalen
Eurodesk-logo

Følg Aktiv Ungdom på #aktivungdom
RSS Hold deg oppdatert
med RSS