Utskriftsvennlig versjon Del på Facebook

Europeisk mester i ungdomsutveksling


YASI norsk delegasjonProsjektet Youth Ambassadors Summer Institute (YASI) mottok sist uke EU-kommisjonens prestisjetunge Europeiske Ungdomspris.  Prisen ble delt ut av EU-kommissæren for utdanning, lederen av utdanningskomiteen i Europaparlamentet og den irske barne- og ungdomsministeren i Brussel fredag 31. mai.Aktiv Ungdom-programmet har i perioden 2007-2013 finansiert rundt 40 000 prosjekter. Blant disse hadde de nasjonale kontorene for programmet nominert et 100-talls prosjekter til prisen for "Outstanding Youth Project", og til seremonien i Brussel sto man tilbake med 36 prosjekter fra 33 ulike land. 

 

YASI-prosjektet, som har en norske partnerorganisasjon, gikk til topps i kategorien gruppeutveksling. Det er en stor utmerkelse, og vi gratulerer!

 

Her kan du se filmen om prosjektet og lese mer.

 

Hva er YASI

YASI ble grunnlagt av norske Mads A. Danielsen (20) i 2010 sammen med venner fra Belgia, Bosnia & Hercegovina, Hellas, Luxembourg, Moldova og Polen. Målet er å gjøre ungdom fra disse vidt forskjellige landene oppmerksomme på viktige aspekter ved internasjonalt samarbeid og hvordan den Europeiske Union (EU) fungerer.  

 

To somre på rad har de derfor tatt med fire ungdommer hver til Brussel og Luxembourg, der de tar del i debatter, simuleringer, besøk til EU-institusjoner og møter med internasjonale beslutningstagere og diplomater.  

 

Gruppe, diskusjon
YASI deltakere i diskusjon med representant for Polens ambassade i Belgia, under en speed dating-aktivitet med diplomater fra ulike land

 

YASI er finansiert av EU-kommisjonens ungdomsprogram Aktiv Ungdom, amerikanske ambassader, Ungdomsdepartementet i Moldova og Ungdommens Kommunestyre i Bærum.  

 

Her kan du lese mer om Yasi.

 

En rekke tidligere deltagere har startet egne oppfølgingsprosjekter, blant dem Young European Peers i Berlin og Brussel og Our Voice i Luxembourg, som er nominert til den prestisjetunge europeiske Charlemagneprisen for ungdom.  

 

Nye prosjekt på gang

Grunnleggerne av YASI jobber i dag med å planlegge et seminar om fredsbygging i Moldova og Transnistira.  

 

Sterkt engasjement

Mads ble kjent med de andre lederne av YASI gjennom Benjamin Franklin Transatlantic Fellowship, en sommerskole i North Carolina i regi av amerikansk UD. Mads, som i dag er student i statsvitenskap ved UiO, har hatt en sterk interesse for Europa helt siden han i 2011 hadde sommerjobb i Europautredningen.

 

Han er tidligere deltaker og i dag leder for rekruttering av den amerikanske ambassaden i Oslo sitt ungdomsprogram Young Ambassadors, som er YASI sin norske partnerorganisasjon. Mads er i tillegg medlem av Studentparlamentet ved UiO og fast kommentator i Aftenposten Si;D.  

 

Et innlegg skrevet av Mads A. Danielsen om erfaringene fra YASI, vant 3. plass i Aftenposten Si;D sin sommerkonkurranse 2012.

 

Foto: privat(05.06.2013)

Les også om
Pernille bidrar til positiv endring i lokalsamfunnet
Vel gjennomført IdeasLab
Ungdomspanelet i Møre og Romsdal nominert til europeisk ungdomspris
La deg inspirere
Europeisk ungdomsuke 2017


Aktiv Ungdom 20 år

Den Europeiske Ungdomsportalen
Eurodesk-logo

Følg Aktiv Ungdom på #aktivungdom
RSS Hold deg oppdatert
med RSS