Utskriftsvennlig versjon Del på Facebook

Europeisk ungdomsuke 2017


Kebabkveld, Stopp hatprat-workshop, flashmob, spraypaint/grafitti-workshop og temakvelder er blant årets aktiviteter i Den europeiske ungdomsuka. Arrangementene er i gang, og du kan sjekke i listen under om det er noe som skjer i nærheten av deg i tiden fremover. De 12 lokale ungdomsaktivitetene i elleve fylker har fått støtte av Erasmus+: Aktiv Ungdom. 

Bilde: Fra Kryprus ungdomsklubb sin infodag på Overhalla ungdomsskole.

 

Den åttende utgaven av Den europeiske ungdomsuka finner sted over hele Europa fra 1. til 7. mai 2017. I Norge har vi arrangementer knyttet til ungdomsuka i perioden 24. april til 14. mai. Årets tema er solidaritet og sosialt engasjement hos unge i Europa.

 

Med slagordet "Shape it, move it, be it" oppmuntres unge til å forme sin egen fremtid ved å delta i diskusjonene om EUs fremtidige ungdomspolitikk, reise til utlandet med Erasmus+ og være en del av det nylanserte europeiske solidaritetskorpset, som gir unge mennesker muligheten til å uttrykke solidaritet med de som er i nød.

 

 

Eksempler på aktiviteter du kan delta på:

 

Lillestrøm:

Skjetten fritidssenter arrangerer flere aktiviteter i ungdomsuka:

Tirsdag 2. mai fra kl. 17-20 holder de en workshop med tema «Stopp hatprat» på Kjellervolla skole i Lillestrøm. Onsdag 3. mai fra kl. 17-20 er det debattmøte «Brexit / Be in it» om EU. Sted: Kjellervolla skole i Lillestrøm. Fredag 5. mai fra kl. 19 er det solidaritetskonsert for ungdom på Connect, Lillestrøm kultursenter. Deltakelse på disse arrangementene er gratis. På møtene serveres pizza og brus.

 

Stavanger:

Ungdom og Fritid, Stavanger kommune skal stå på stand utenfor Stavanger bibliotek lørdag 29. april. Her blir det forskjellige ting som skjer i løpet av dagen samt informasjon om blant annet Europeisk volontørtjeneste. Møt en volontør, få informasjon og finn ut mer om Erasmus+: Aktiv Ungdom.

 

Oslo:

Furuset bibliotek har også flere forskjellige aktiviteter. Dette kan de fortell om det de arrangerer i løpet av ungdomsuka:

«I løpet av tre uker skal vi gjennomføre kulturelle aktiviteter og workshops, en ungdomsdebatt og avslutte med en konsert med bidrag fra lokal ungdom. Kulturelle workshops innen tekst/musikk og dans vil ha fokus på hvordan man kan bruke musikk, tekst og framføring til å uttrykke seg, og det vil jobbes med tekst og innhold, som igjen vil skape grobunn for en dialog rundt innholdet i tekstene. Med veiledning fra profesjonelle utøvere, vil temaet for både dans og tekst være samhold, inkludering og bekjempelse av utenforskap, som er tema som mange av våre brukere allerede reflekterer over. Her skal vi gi dem verktøy til å formulere seg, og ytre sine meninger. I løpet av perioden skal vi avholde en debatt, der en gruppe ungdom selv er ansvarlige for planlegging og gjennomføring, og setter temaet. Inviterte gjester vil være både lokal ungdom som bidrar med egne perspektiver, og profesjonelle fagpersoner. Debatten vil være åpen for alle, også voksne, for å gi dem et innblikk i hvordan ungdom ser på sin egen hverdag. Som avslutning på prosjektet skal vi avholde en konsert som samler alle som har vært involvert i aktivitetene. Det vil være en sosial møteplass for ungdom. Det blir musikk og dans, underholdning, servering og en mulighet for å engasjere og inkludere flere. Vi skal lære av hverandre, og bli bedre kjent på tvers av tidligere etablerte grupperinger.»

 

24. april: Kryptus Ungdomsklubb Overhalla (Nord-Trøndelag) «Alle med»

24. april - 12. mai: Furuset bibliotek og aktivitetshus (Oslo) «Unge stemmer på FUBIAK»

26. april: Trondheim kommune (Sør-Trøndelag) «KEBABKVELD»

26. april – 5. mai: Skjetten fritidssenter (Akershus) «Ung i Skedsmo – ung i Europa!»

27. -30. april: Nærmiljøsentralen Askvoll (Sogn og Fjordane) «Fellesskap mellom grannar»

27. april: Ungdommens bystyre Arendal (Aust-Agder) «Aksjonsdag»

28. - 30. april: Hammerfest ungdomsråd (Finnmark) «Unge i Finnmark: identitet, behov og mål»

29. april: Ungdom og fritid, Stavanger kommune (Rogaland) «Europeisk ungdomsuke»

1. – 7. mai: Unginfo Vestfold (Vestfold) «Europeisk ungdomsuke»

2. – 13. mai: Narviksenteret (Nordland) «Internasjonale Narvik - Et hjem for alle»

5. – 6. mai: Bremanger kommune (Sogn og Fjordane) «Coop fun»

6. mai: Europeisk Ungdom (Buskerud) «Europadagen»      

 

 

Alle kan organisere et arrangement i løpet av Europeisk ungdomsuke. Temaene kan være:

 

For å registrere arrangementet eller bli involvert i andre regionale aller nasjonale arrangementer, går du til nettsiden www.youthweek.eu som gir en oversikt over aktivitetene som organiseres rundt i Europa.

 

Du kan lese mer om arrangementer som finner sted i Norge her.

 

 

 

 

 

Ungdommens bystyre i Arendal aksjonerer!   

 

 

Ungdommer i Bremanger organiserte en flashmob på den lokale matbutikken

 

Ungdommer i Lillestrøm planla fremtidige europeiske samarbeidsprosjekter 

 

 

 

Om Erasmus+: Aktiv Ungdom: Erasmus+ er EUs program for utdanning, opplæring, ungdom og idrett. Aktiv Ungdom-delen av Erasmus+ støtter prosjekter med ungdom (13-30) og de som jobber med ungdom. Du kan søke om støtte til frivillig arbeid, ungdomsutveksling, ungdomspolitiske møter, kurs og opplæring, strategiske partnerskap mellom organisasjoner og ungdomsinitiativ. Vi tilbyr også kurs for ungdomsarbeidere. Du kan i hovedsak samarbeide med organisasjoner fra Europa og naboregionene.

 

 

Les også om
Pernille bidrar til positiv endring i lokalsamfunnet
Vel gjennomført IdeasLab
Ungdomspanelet i Møre og Romsdal nominert til europeisk ungdomspris
La deg inspirere
Europeisk ungdomsuke 2017


Aktiv Ungdom 20 år

Den Europeiske Ungdomsportalen
Eurodesk-logo

Følg Aktiv Ungdom på #aktivungdom
RSS Hold deg oppdatert
med RSS