Utskriftsvennlig versjon Del på Facebook

Selbu på Europakartet


Peder Morset folkehøgskole i Selbu i Sør-Trøndelag er nominert til årets Europeiske ungdomspris som skal deles ut i forbindelse med den Europeiske ungdomsuka 2011 i mai. Skolen konkurrerer med 33 andre prosjekter fra like mange land om å være Europas beste volontørprosjekt.Kåringen av vinnerprosjektet finner sted i Antwerpen 18. mai og prisen overrekkes av EUs president Manuel Barroso. Peder Morset er invitert til å sende to deltakere til arrangementet.

 

Peder Morset folkehøgskole er veteraner innenfor Europeisk volontørtjeneste (EVS). Helt siden 1999 har skolen vært vertskap for europeisk ungdom som vil jobbe frivillig og lære om integrasjon i praksis. I løpet av årene som har gått har over 46 ungdommer fra minst 10 ulike land gjort trøndere av seg for et år, og assistert lærere og ledere ved skolen. Skolen har også gjort andre prosjekttyper innenfor Aktiv Ungdom, og har ved en rekke anledninger vært vertskap for internasjonale kurs for ungdomsarbeidere.

 

Aktiv Ungdom gratulerer Peder Morset med nominasjonen, og krysser fingrene for at prosjektet når til topps i kåringen av årets Aktiv Ungdom-prosjekt.

 

Her kan du lese mer om Peder Morset folkehøgskole

 

Forrige gang den Europeiske ungdomsuka ble arrangert, var det Arbeidsinstituttet Ringerike på Hønefoss som representerte Norge. Her kan du lese om deres opplevelser i Brussel.

Les også om
Pernille bidrar til positiv endring i lokalsamfunnet
Vel gjennomført IdeasLab
Ungdomspanelet i Møre og Romsdal nominert til europeisk ungdomspris
La deg inspirere
Europeisk ungdomsuke 2017


Aktiv Ungdom 20 år

Den Europeiske Ungdomsportalen
Eurodesk-logo

Følg Aktiv Ungdom på #aktivungdom
RSS Hold deg oppdatert
med RSS