Utskriftsvennlig versjon Del på Facebook

Ungdomspanelet i Møre og Romsdal nominert til europeisk ungdomspris


I forbindelse med Den europeiske ungdomsuka 2015 konkurrerer prosjekter fra alle programland i Erasmus+ om hederstittelen «Mest inspirerende ungdomsprosjekt». Fra Norge er det Ungdomspanelet i Møre og Romsdal som har nådd gjennom nåløyet med sitt prosjekt «Barn og unges medvirkning i samferdselsplanlegging». Vi gratulerer!Til Brussel for å representere

To representanter for Ungdomspanelet inviteres til Brussel under Ungdomsuka i begynnelsen av mai for å være til stede under den store prisutdelingen sammen med deltakere fra alle de andre nominerte. I tillegg blir alle prosjektene presentert i en Best Practice-brosjyre og det skal settes opp en stor fotoutstilling sentralt i Brussel, med bilder og informasjon om aktivitetene som har funnet sted.

 

Behov for ungdomsmedvirkning i planlegging av samferdsel

I prosjektet samlet Ungdomspanelet ungdommer fra region Midt-Norge til et dialogmøte med politikere og andre beslutningstakere for å diskutere ungdoms muligheter til påvirkning av planlegging av samferdselstiltak. Ungdom blir ofte ikke hørt i slike saker, selv om det er de som skal leve med de realiserte prosjektene den dagen de står klare. Konferansen fant sted i Trondheim i mai 2013.

 

Da konferansen var over, hadde man kommet frem til sju tiltakspunkter for å bedre ungdoms innflytelse. To av disse var enklere språk i saksdokumenter og muligheter for permisjon fra skolen for unge som egasjerer seg i politiske prosesser.

 

Resultatene lagt frem for Stortinget

Ideene ble brakt videre til Stortinget i november samme år. En delegasjon fra dialogmøtet, satt sammen av representanter for Ungdomspanelet i Møre og Romsdal, Ungdommens fylkesutvalg i Sør-Trøndelag og Nord-Trøndelag barne- og ungdomsråd dro sammen med fylkesordfører Jon Aasen til Oslo for å møte samferdselspolitikere og å presentere prosjektet og anbefalingene. Ungdommene fikk svært positive tilbakemeldinger både på hvordan prosjektet var gjennomført og de konkrete resultatene.

 

Prosjektet var et Ungdomspolitisk møte som ble støttet med 13 562 euro fra Aktiv Ungdom.

 

Les mer om prosjektet

 

Ungdom vil vere med å bestemme samferdsel (NRK Møre og Romsdal)

Til Stortinget for å betre medverknad (Møre og Romsdal fylkeskommune)

Ungdommar imponerte på Stortinget (Møre og Romsdal fylkeskommune)

 

Her kan du lese mer om Den europeiske ungdomsuka.

Les også om
Pernille bidrar til positiv endring i lokalsamfunnet
Vel gjennomført IdeasLab
Ungdomspanelet i Møre og Romsdal nominert til europeisk ungdomspris
La deg inspirere
Europeisk ungdomsuke 2017


Aktiv Ungdom 20 år

Den Europeiske Ungdomsportalen
Eurodesk-logo

Følg Aktiv Ungdom på #aktivungdom
RSS Hold deg oppdatert
med RSS