Utskriftsvennlig versjon Del på Facebook

Unge teaterspirer fra Rogaland på utveksling i Spania


Barne- og ungdomsteatret ved Rogaland Teater har deltatt i flere gruppeutvekslinger støttet av Erasmus+: Aktiv Ungdom. Nylig var de i Valencia på gruppeutveksling.På gruppeutvekslingen fikk unge som ønsker å undervise andre unge teaterelever i Europa innføring i ulike undervisningsmetoder. Alle metodene gikk ut på å bruke teaterelevenes eget utgangspunkt og erfaringer.

 

Nina Godtlibsen er leder for Barne- og ungdomsteatret ved Rogaland Teater og er veldig fornøyd med gjennomføringen av gruppeutvekslingen og den faglige kvaliteten. Hun synes også at diskusjonene om hva teaterkunst i Irland, Østerrike, Frankrike, Norge, Spania og Danmark er, var spennende. «Man lærer om hverandres kulturer og tankesett i Europa i dag, hvordan vi takler nedgangen i økonomien og hvordan kunsten styrkes i dårlige tider. Det er jo utrolig fascinerende,» forteller Nina Godtlibsen.

 

 

Det internasjonale samarbeidet for Barne og ungdomsteatret går tilbake i tid. I 2009 tok de initiativ til en teaterfestival for unge i Stavanger. Dette var et kunstnerisk samarbeid mellom 6 europeiske teatre. Denne festivalen har vært startskuddet for mange av de utvekslinger Rogaland Teater har deltatt i siden.

 

Rogaland teater har etterhvert opparbeidet seg et stort nettverk i Europa. Gruppeutvekslingene bidrar til å holde kontaktene ved like og bidrar med viktige impulser utenfra. «Utvekslingene fører til at vi hele tiden må forholde oss kritisk til oss selv gjennom møte med andre, utveksle faglig og lære mer om hvordan andre jobber, tenker og lever i denne bransjen andre steder i Europa. Det er også veldig givende for unge mennesker å møte likesinnede fra andre land. Vi ser at vennskap knyttes, og vi har eksempler på vennskap som har ført til at de vurderer utdanningsinstitusjon ut i fra kjennskap med europeiske ungdommer,» forteller Nina Godtlibsen.

 

Se video fra gruppeutvekslingen her: 

 

I november planlegger Rogaland teater å ta med ungdommer til Lille i Frankrike for en gruppeutveksling om teaterkritikk, og i januar planlegger de et Shakespeare-seminar på bakgrunn av bekjentskap etter flere år utveksling med Irland.

"Vi er veldig fornøyd med hva Erasmus+ har gitt oss av utveksling og samarbeid med våre venner i Europa," avslutter Nina Godtlibsen. 

 

 

Les også om
Til Irland for å lære om menneskerettigheter
Europeiske ungdommer diskuterte miljø- og klimautfordringer i Lofoten
Unge teaterspirer fra Rogaland på utveksling i Spania
Fremtidens fredsmeklere
Sammen mot sosial ekskludering
Miljøengasjerte ungdommer på Svalbard
I Litauen for å lære om sport, kjønn og fritid
Europeiske ungdommer forteller sine egne historier gjennom bilder
«Let’s do it together» - internasjonal gruppeutveksling.
Europeiske ungdommer i Nord-Norge for å lære om menneskerettigheter
«Europe is Difference» – gruppeutveksling


Aktiv Ungdom 20 år

Den Europeiske Ungdomsportalen
Eurodesk-logo

Følg Aktiv Ungdom på #aktivungdom
RSS Hold deg oppdatert
med RSS