Utskriftsvennlig versjon Del på Facebook

En kursdeltaker forteller


”Jeg anbefaler alle som jobber med ungdom til å melde seg på kursene til Aktiv Ungdom. Selv haddde jeg en flott opplevelse der jeg fikk faglig påfyll og mulighet til å dele erfaringer med mange flotte folk fra andre land,” forteller Jo Kristian Kvernland, informasjonsrådgiver ved ungint.no, som er ungdomsportalen til fylkeskommunen i Nord-Trøndelag.Jo Kristian var en av to norske deltakere på seminaret ”Youth Information as a base for Participation” arrangert av Aktiv Ungdom-kontorene i Slovenia, Storbritannia og Norge. I slutten av mai var 17 informasjonsmedarbeidere fra 10 land samlet i Slovenia for et 3-dagers seminar om hvordan ungdomsinformasjon kan fremme lokal deltagelse.

 

Gruppebilde”Jeg fikk med meg mange erfaringer fra hvordan ungdomsarbeid blir gjort i andre europeiske land, og har tatt med meg mange gode tips og inspirasjon hjem. Der er også artig å se hvor mye likt vi faktisk gjør i jobbene våre, på tross at vi bor i forskjellige land.”

 

Deltakerne jobbet frem en rekke ideer til demokratiprosjekter (prosjekttype 1.3) og mange nye samarbeidsmuligheter oppstod som en følge av seminaret.

 

”Jeg fikk knyttet flere kontakter som vi kan utveksle erfaringer med senere også. Samtidig ble jeg mer bevist på hvordan vi kan bruk Aktiv Ungdom-programmet mer aktivt til daglig. Vi i Nord-Trøndelag vil mest sannsynlig reise til Nord-Sverige for å fortsette samarbeidet med informasjonsmedarbeideren jeg ble kjent med på seminaret. Vi skal utveksle erfaringer fra to prosjekt vi har, som er ganske like.”

Les også om
Støtte til EVS-volontører gjennom oppturer og nedturer
Developing Digital Youth work
TICTAC - Multilateral Training Course to support quality in youth worker mobility activities under Erasmus+ Youth in Action
Power to You(th)
Study visit: Integration of Young Refugees
Bli med på evalueringsseminar i Stockholm!
Like a Boss! Making Erasmus+ work for you. A Training for Senior Managers
The Art of Dialogue Training
BiTriMulti (BTM) - Multilateral Training Course for newcomers in youth exchanges
COMETS – Understanding and facilitating individual and group learning processes
Quality Matters II. A cross sectoral approach to mobility projects within Erasmus+ programme


Aktiv Ungdom 20 år

Den Europeiske Ungdomsportalen
Eurodesk-logo

Følg Aktiv Ungdom på #aktivungdom
RSS Hold deg oppdatert
med RSS