Utskriftsvennlig versjon Del på Facebook

En kursdeltaker forteller


”Jeg anbefaler alle som jobber med ungdom til å melde seg på kursene til Aktiv Ungdom. Selv haddde jeg en flott opplevelse der jeg fikk faglig påfyll og mulighet til å dele erfaringer med mange flotte folk fra andre land,” forteller Jo Kristian Kvernland, informasjonsrådgiver ved ungint.no, som er ungdomsportalen til fylkeskommunen i Nord-Trøndelag.Jo Kristian var en av to norske deltakere på seminaret ”Youth Information as a base for Participation” arrangert av Aktiv Ungdom-kontorene i Slovenia, Storbritannia og Norge. I slutten av mai var 17 informasjonsmedarbeidere fra 10 land samlet i Slovenia for et 3-dagers seminar om hvordan ungdomsinformasjon kan fremme lokal deltagelse.

 

Gruppebilde”Jeg fikk med meg mange erfaringer fra hvordan ungdomsarbeid blir gjort i andre europeiske land, og har tatt med meg mange gode tips og inspirasjon hjem. Der er også artig å se hvor mye likt vi faktisk gjør i jobbene våre, på tross at vi bor i forskjellige land.”

 

Deltakerne jobbet frem en rekke ideer til demokratiprosjekter (prosjekttype 1.3) og mange nye samarbeidsmuligheter oppstod som en følge av seminaret.

 

”Jeg fikk knyttet flere kontakter som vi kan utveksle erfaringer med senere også. Samtidig ble jeg mer bevist på hvordan vi kan bruk Aktiv Ungdom-programmet mer aktivt til daglig. Vi i Nord-Trøndelag vil mest sannsynlig reise til Nord-Sverige for å fortsette samarbeidet med informasjonsmedarbeideren jeg ble kjent med på seminaret. Vi skal utveksle erfaringer fra to prosjekt vi har, som er ganske like.”

Les også om
MOOCyouth: Erasmus+ funding opportunities | KA1&KA3
SOHO - European Training Course for EVS Support People
TICTAC - Multilateral Training Course to support quality in youth worker mobility activities under Erasmus+ Youth in Action
Star of Europe
Essentials of Youth Policy
Conference: "On track - Different youth work approaches for different NEET situations"
TYE - Tools for Youth Exchanges
BiTriMulti (BTM) - Multilateral Training Course for newcomers in youth exchanges
The Power of Non Formal Education
Peer Learning - From Innovation to Strengthening Life Skills
Mobility Taster for Inclusion Organisations - Hungary
English Easy Partnership for Youth Exchange
Tuning In: to Learning and Youthpass
Social Entrepreneurship, Youth and Vocational Education Forum: Towards Collaborative Practice 2018


Aktiv Ungdom 20 år

Den Europeiske Ungdomsportalen
Eurodesk-logo

Følg Aktiv Ungdom på #aktivungdom
RSS Hold deg oppdatert
med RSS