Nyhetsarkiv

Jobb og utdanning i Europa: En verktøykasse for rådgivere, Oslo 23. oktober

Verktøykasse

Veileder du ungdom om internasjonale valg? Nå kan du melde deg på årets Verktøykasse for rådgivere, hvor du kan lære om hvordan du skal finne frem til gode internasjonale muligheter for dine ungdommer . Les mer

Europeisk fotokonkurranse - vinn Interrail-billetter

Tme to Move photo contest

I forbindelse med kampanjen Time to Move? arrangeres det en fotokonkurranse for deg mellom 13 og 30 år. To vinnere kan se frem til Europaturné med 22-dagers Interrail-billetter, andre får en overraskelse fra Eurodesk. Les mer

Ingen prosjektmidler igjen til KA3: Ungdomspolitiske møter for 2014

Hele den avsatte potten til prosjekttypen Ungdomspolitiske møter er tildelt i forbindelse med den første søknadsfristen. Vi vil derfor ikke kunne støtte søknader til dette formålet, uansett kvalitet, ved 1. oktoberfristen. Har du planer om et Ungdomspolitisk møte med partnere fra andre land, kan du sjekke om prosjektet kan gjennomføres som en Gruppeutveksling. Les mer

Viktig melding om du søker støtte til samarbeid med partnerland i EUs naboregioner

Mann med ropert

Skal du søke støtte til EVS, gruppeutveksling eller opplæring for ungdomsarbeidere 1. oktober, og planlegger å samarbeide med organisasjoner fra naboregionene, er årets prosjektmidler nesten brukt opp. Det gjenstår imidlertid mye til prosjekter med programland (EU-land, Island, Lichtenstein, Makedonia og Tyrkia). Les mer

Er din kommune best i landet på barn og ungdom?

Bli med på å kåre Årets barne- og ungdomskommune 2014. Vinneren skal utmerke seg som en kommune som lykkes i å skape et inkluderende oppvekstmiljø hvor barn og ungdom får delta og utvikle seg. Frist for å nominere er 8. september. Les mer

Interessert i spredning og bruk av resultater?

Et viktig aspekt ved prosjektene vi støtter er potensialet de har for å skape resultater som kan være nyttige i andre sammenhenger, og for å spre disse. Europakommisjonen har laget et hefte med gode eksempler på "dissemination and exploitation of results" fra prosjekter i forrige programperiode. Les mer (12.08.2014)

Når får vi svar på søknaden?

Gutt gjør tommel opp, suksess

Søkte du støtte fra Aktiv Ungdom 30. april, og lurer på om du får støtte? 23. juni er det møte i nasjonalt utvalg, og resultatene er klare samme dag eller dagen etter.

Flott lanseringskonferanse i Operaen

Konferansens logo

23. mai ble Erasmus+, verden største program for utdanning, opplæring, ungdom og idrett lansert i Norge under en stor konferanse i Operahuset i Oslo. Takk til alle som var til stede og bidro til et vellykket arrangement på denne viktige dagen for oss. Les mer

Opplæring i Erasmus+: Aktiv Ungdom i Bergen 2. og 3. juni

Jente med tegnet lyspære over hodet (ide)

Hordaland fylkeskommune og Aktiv Ungdom inviterer til seminar om ungdomsdelen av Erasmus+ på Fylkeshuset i Bergen. Deltakarane vil få informasjon om kva for ungdomsprosjekt som kan få EU-stønad og korleis ein går fram med ein søknad. Semiaret er i første rekkje for interesserte i Hordaland, Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal. Les mer

Europa - sett fra hoppkanten

Alexander Stöckl, med tillstelse fra JumpandReach GmbH

Landslagstrener for hoppguttene, Alexander Stöckl, har gjort seg mange refleksjoner rundt læringsutbytte og erfaringsoverføring gjennom internasjonalt samarbeid. Han kommer til lanseringskonferansen for Erasmus+ 23. mai, og har du lyst til å høre innlegget hans, er det fortsatt mulig å melde seg på! Les mer

Utlysning: Vil dere arrangere ankomstseminar for volontører høsten 2014?

Menneske som hopper

Vertsorganisasjoner i Norge mottar årlig 50-70 volontører gjennom Europeisk volontørtjeneste. Ankomstseminaret er en viktig del av volontørtjenesten. Vi søker erfarne arrangører til ankomstseminarene høsten 2014. Søknadsfrist: 30. mai

Les mer

Hva skjedde på opplæringen for Erasmus+?

Erasmus+: Aktiv Ungdom illustrasjon

Her samler vi presentasjoner og annen dokumentasjon fra seminaret på Gardermoen 25. - 26. mars.

 

 

  Les mer

Erasmus+ lanseringskonferanse

Mann med ropert

EUs nye program for utdanning, ungdom og idrett, Erasmus+, er verdens største i sitt slag. Fredag 23. mai lanseres Erasmus+ i Operahuset i Oslo. Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen og barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne åpner konferansen.

 

  Les mer

Viktig informasjon om utbetaling av støtte til prosjekter

Aktiv Ungdom kan ikke inngå kontrakter eller utbetale støtte til prosjekter før Norge er formelt med i Erasmus+. Norsk deltakelse i Erasmus+ er avhengig av at programmet innlemmes i EØS-avtalen, og vedtak om dette er ventet i juni/juli. Vi tar likevel i mot og behandler søknader som normalt til søknadsfristene 17. mars og 30. april. Les mer (04.03.2014)

Sveits utestengt fra Erasmus+

Sveitsisk flagg og EU-flagg

Har du planer om å samarbeide med partnere fra Sveits, bør du lese videre. Etter at sveitserne i en folkeavstemning i februar la innstramninger på innvandringen fra nabolandene, er landet utestengt fra Erasmus+. Les mer (04.03.2014)

Vil du vite mer om Erasmus+: Aktiv Ungdom?

Erasmus+ 

Aktiv Ungdoms nettsider er ikke fullstendig oppdatert enda, men vi jobber med saken. Inntil videre finner dere mest detaljert informasjon om programmet på EU-Kommisjonens nettsider, og selvsagt i Programguiden for Erasmus+.

Erasmus+ programguide og søknadsskjema

Erasmus+ logo

Last ned programguiden for EUs nye program for utdanning, opplæring, ungdom og idrett. Første søknadsfrist er 17. mars for mobilitetsprosjekter og 30. april for øvrige prosjekter i Erasmus+: Aktiv Ungdom. Merk at du må registrere organisasjonen din i Deltakerportalen før du kan sende inn søknad. Les mer (06.03.2014)

Dokumentasjon fra Aktiv Ungdom-seminaret 2013

Presentasjoner, filmer, refusjonsskjema - alt du trenger i etterkant av årets Aktiv Ungdom-seminar finner du nå på nett. Les mer (26.11.2013)

22. juli-markering på etterskudd

Jente taler på 22. juli-markering på Sortland

16. august var lokalbefolkningen på Sortland og en internasjonal ungdomsgruppe samlet for å minnes ofrene for 22. juli-terroren. Minnestunden var en del av Aktiv Ungdom-seminaret Making contact in Vesterålen, i regi av det lokale ungdomsrådet. Les mer (21.08.2013)

Dra på kurs!

Jente med lyspære over hodet - idé

Faglig påfyll, inspirasjon og internasjonalt nettverk. Alt dette kan du få ved å bli med på ett av de mange kursene for ungdomsarbeidere og ungdomsledere som Aktiv Ungdom tilbyr i høst. Vi betaler reise og opphold mot en egenandel på 500 kroner. Les mer (23.09.2014)

Enighet om nytt europeisk ungdoms- og utdanningsprogram: Erasmus+

Erasmus+ logo fra http://eu2013.ie/news/news-items/20130625erasmusfeature/

Programmet som overtar etter Aktiv Ungdom og Livslang læring fra januar 2014 får navnet Erasmus+. Les mer (29.10.2013)

Resultat frå søknadsfristen 1. mai 2013

Aktiv Ungdom fekk 68 søknader om prosjektstøtte til søknadsfristen 1. mai 2013, og 53 av dei vart innvilga. Her kan du sjå kven som fekk støtte på dei ulike prosjekttypane og kor mykje dei fekk.

Vedlegg
Vedtaksliste 1. mai 2013

Dilek Ayhan - krisen kan nå oss også

Androulla Vassiliou og Dilek Ayhan

Norges ungdomsambassadør under den Den europeiske ungdomsuka, Dilek Ayhan, mener vi ikke kan ta for gitt at norsk ungdom styrer unna arbeidsledighet og nedgangstider. I et kriserammet Europa er det viktig med muligheter som de Aktiv Ungdom gir. Les mer (12.06.2013)

Husk utlysninger fra EU om midler til partnerskap og mobilitet for ungdomsarbeidere

Bilde av pengesedler

På Europakommisjonens nettsider ligger det utlysninger om prosjektmidler til ulike aktiviteter på ungdomsfeltet. For søknader om partnerskapsaktiviteter er fristen 5. september, mens mobilitet for ungdomsarbeidere har frist 9. september. Les mer (06.08.2013)

Hadde jeg ikke deltatt i dette prosjektet, så...

Å få en ny sjanse, å bli gitt tillit, å bytte miljø kan ha en stor innvirkning på unges liv, særlig for ungdommer med spesielle utfordringer. Se filmen der britisk ungdom forteller hva Aktiv Ungdom- og Livslang læring-programmene har betydd for dem. Les mer (13.06.2013)

Internasjonalt fokus i Stjørdal

Europeisk ungdomsuke i Stjørdal

På Ole Vig videregående i Stjørdal har internasjonale aktiviteter stått sentralt i en årrekke. Sammen med Leif Ødegaard er elvene på medielinja ved skolen blant de ivrigste til å markere Den europeiske ungdomsuka. Les mer (12.06.2013)

Europeisk mester i ungdomsutveksling

YASI norsk delegasjon

Prosjektet Youth Ambassadors Summer Institute (YASI) mottok sist uke EU-kommisjonens prestisjetunge Europeiske Ungdomspris.  Prisen ble delt ut av EU-kommissæren for utdanning, lederen av utdanningskomiteen i Europaparlamentet og den irske barne- og ungdomsministeren i Brussel fredag 31. mai. Les mer (05.06.2013)

Aktiv Ungdom på konferanse på Malta

Frimerke fra Malta

8. -12. april er kolleger fra hele Europa samlet på Malta for å evaluere Aktiv Ungdom-programmet og utveksle praksis som bør videreføres i det nye ungdomsprogrammet fra 2014. Sju av våre medarbeidere deltar. Kontoret er bemannet, men er det noe som kan vente til neste uke, er det enklere å få svar da! Les mer (08.04.2013)

Utlysning: Vil dere arrangere ankomstseminar for volontører?

Menneske som hopper

Vertsorganisasjoner i Norge mottar årlig 50-70 volontører gjennom Europeisk volontørtjeneste. Ankomstseminaret er en viktig del av volontørtjenesten. Vi søker erfarne arrangører til ankomstseminarene høsten 2013.  Søknadsfrist: 10. mai Les mer (05.04.2013)

Drømmer du om å jobbe frivillig?

Ungdomsgruppe

For mange strander drømmen om å gjøre en frivillig innsats på deltakeravgifter og kostbare flybilletter. Europeisk volontørtjeneste gir unge mellom 18 og 30 år muligheten til å bo og jobbe i et annet land i 2-12 måneder, helt gratis.

 

  Les mer (03.03.2013)

Markering av Nobelprisen

Oslo rådhus

I anledning av at EU tildeles Nobels fredspris er Aktiv Ungdom vertskap for presidentfruene og en gruppe ungdommer som er med i den offisielle delegasjonen. Vi tar dem med til ungdomshuset X-ray i Oslo, der de får møte ungdommer som har deltatt i internasjonale prosjekter. Les mer

Ett skritt nærmere et nytt EU-program for utdanning, ungdom og sport

Europeiske flagg i vinden

Komiteen for kultur og utdanning i Europaparlamentet stemte tirsdag over forslaget som fra 2014 skal samle utdanning, ungdom og sport i ett EU-program. Komiteen ønsker å øremerke deler av programmets budsjett til aktiviteter på ungdomsfeltet, og foreslår navnet "YES Europe" i stedet for Erasmus for All. Les mer (04.12.2012)

Forslag om at det nye "Erasmus for All"-programmet skal inneholde et separat ungdomskapitel

Det nye programmet "Erasmus for All" skal fra 1.1.2014 erstatte dagens Livslang Læring- og Aktiv Ungdom-programmer. Det er uenighet innad i EU om hvordan det nye programmet skal organiseres. I det Europeiske Rådsmøte i EU var det mange som tok til orde for et sterkere fokus på ungdom. Les mer (16.05.2012)

Ungdom & fritid ønsker et eget ungdomsprogram

Europakommisjonen la høsten 2011 frem forslag til et nytt, felles program for utdanning og ungdom, "Erasmus for All". Nå kommer Landsforeningen for fritidsklubber og ungdomshus med en resolusjon til støtte for et eget ungdomsprogram også etter 2013. Les mer (07.05.2012)

Ta Youthpass i bruk!

Youthpass for Absolute Beginners, forside

Lurer du på hvordan du kan gjøre Youthpass til en del av prosjektet ditt? Last ned heftet "Youthpass for Absolute Beginners", så blir du forhåpentligvis litt klokere. Les mer (16.12.2011)

Lokalkontakter for Aktiv Ungdom

Trenger du veiledning og inspirasjon fra noen i nærmiljøet? Aktiv Ungdom har lokalkontakter i de fleste landsdeler. Ta kontakt med dem for å komme videre med ditt Aktiv Ungdom-prosjekt. Les mer (27.02.2013)

- Heldige som fikk komme hit

Det sier de fire volontørene som i disse dager avslutter sin volontørtjeneste på Peder Morset folkehøgskole. Skolen var nominert til årets EVS-prosjekt under den Europeiske ungdomsuka som feires denne uka i Norge og resten av Europa. Les mer (18.05.2011)

Måloppnåelse i EUs ungdomspolitikk

alt=

En gruppe eksperter fra 25 EU-land og Norge har satt opp 40 indikatorer for å måle suksess på ungdomsfeltet. Les mer (18.04.2011)

Aktiv Ungdom-prosjekter skaper unike opplevelser og erfaringer

En omfattende europeisk undersøkelse om ringvirkningene fra Aktiv Ungdom -prosjekter viser positive resultater både for ungdom og ungdomsarbeidere. Les mer (01.10.2012)

Volontører forteller

Constanza fra Uruguay og Ellen fra Brasil begynte sin volontørtjeneste ved Arbeidsinstituttet Midtfylket på Modum i Buskerud i mars 2010. Hver måned publiseres deres nyhetsbrev her. Les mer

Frivillig engasjement mot ungdomsarbeidsledighet

Frode Dal Fjeldavli er nasjonal ekspert i Europakommisjonen og jobber med Aktiv Ungdom-programmet generelt og Det europeiske frivillighetsåret spesielt. Her forteller han hvordan Aktiv Ungdom er et redskap for å gi alle unge best mulig utgangspunkt i møtet med jobbmarkedet. Les mer

This site UK

Aktiv Ungdom på Instagram og Twitter, #aktivungdom
RSS Hold deg oppdatert
med RSS