Utskriftsvennlig versjon Del på Facebook

Bli bedre på å formidle prosjektet ditt


Ønsker du å bli bedre i å formidle resultater av gruppeutvekslingen din?  Lurer du på hvordan man kan inkludere unge i denne fasen, og hva de kan lære av dette? Ønsker du at gruppeutvekslingen din skal få større synlighet? Det finnes både kurstilbud og ressurser som kan bidra til at du oppnår bedre spredning av resultater! Hva er det?

Hva er egentlig formidling og oppføling av resultater? På engelsk kalles dette ”dissemination and exploitation of results”. I EU-byråkratiet blir dette ofte forkortet til DEOR.

 

Hvilke aktiviteter gjelder som spredning av resultater? Det kan for eksempel være en offentlig presentasjon, avisartikkel, pressekonferanse, utstilling, film, debatter osv. Her kan du være kreativ for å få frem ditt budskap!   

 

Hvorfor er dette viktig?

Å formidle og spre resultater er en viktig del av alle Aktiv Ungdom-prosjekter. Formålet med spredning av resultater er ikke bare å vise hvor kult prosjektet ditt var. Formidling og oppfølging av resultater handler om å synliggjøre verdien av prosjektet. Gjennom å spre resultater kan andre lære av prosjektet ditt, og man kan dele nye metoder, kunnskap og løsninger. Man kan også øke bevissheten om et gitt tema, og til og med være med på å påvirke beslutningstakere og politikkutforming. 

 

Ønsker du å lære mer? 

Dersom du ønsker å lære mer kan du melde deg på kurs i Montenegro den 21.-25. november. 

 

Kurset "Cherry on the Cake  - increase the visibility of your Youth Exchange" fokuserer på hvordan ungdomsledere kan øke effekten av ungdomsutvekslinger ved å anerkjenne, beskrive og kommunisere resultatene. Etter kurset vil du som ungdomsleder være i bedre stand til å inkludere resultatspredning som en integrert del av hele prosjektet. 

 

Ungdomsarbeidere og ungdomsledere som har gjennomført eller ledet en gruppeutveksling og som har konkrete planer om å gjennomføre en gruppeutveksling i nær fremtid kan søke. Søknadsfristen er 20. september 2016.  

 

Les mer og søk her. 

  

 

Har du ikke anledning til å delta på kurset, kan du laste ned manualen "Cherry on the Cake". Et eget kapittel handler om hva spredning av resultater innebærer, og hvordan man gjør det. 

 

Aktiv Ungdom 20 år

Den Europeiske Ungdomsportalen
Eurodesk-logo

Følg Aktiv Ungdom på #aktivungdom
RSS Hold deg oppdatert
med RSS