Utskriftsvennlig versjon Del på Facebook

Bli en verdensborger, delta på EVS


Eren Kiliçlar er en virkelig verdensborger! 23 år gammel fra Tyrkia, og han snakker engelsk, tysk, russisk, norsk og arabisk. I høst ankom han Norge, og skal frem til høsten 2017 jobbe som frivillig i Askvoll kommune.- Jeg lurte på hva jeg skulle finne på etter studiene, da en venn foreslo å dra ut som frivillig. Jeg er en sosial person, har alltid et ønske om å lære nye ting, og fascineres av andre kulturer og folk, så det å bli frivillig var egentlig et lett valg. Jeg hadde både tyrkiske og internasjonale venner som hadde vært frivillige i norge, så de kunne hjelpe meg igang med prosessen.

 

- Norge er et utrolig flott land, og har en unik kultur, enormt vakkert landskap og hyggelig mennesker. Landet har lite til felles med mitt eget hjemland, og jeg gledet meg til å oppleve noe nytt.

 

I Askvoll kommune har Eren vært ansvarlig for å organisere sosiale, sportslige, musikalske og språklige aktiviteter for ungdom og eldre. Han har også jobbet med å bringe de to aldersgruppene sammen, noe som vanligvis ikke skjer så ofte.


- Jeg har allerede rukket å bli kjent med en annerledes kultur, språk og mennesker, og innser at jeg setter stor pris på den erfaringen. Det er tilfredsstillende å vite at jeg har oppnådd å bygge en bro mellom generasjonene, og bidra til at andre mennesker lærer og utforsker noe nytt.

Eren sier at han tror geografiske faktorer har en innvirkning på kultur og levemåte.

 

- I et varmt klima som i Tyrkia har folk en tendens til å være varmblodige og lidenskapelige, mens de i Norge kanskje er litt roligere.

Selv om han bare har bodd i landet i tre måneder har han tatt språkopplæringen seriøst og prøver så godt det lar seg gjøre å unngå å snakke engelsk – han er jo her for å lære seg norsk!

 

- Det går ganske bra, og jeg synes jeg har klart å tilpasse meg situasjonen raskt.

 

For andre unge som ønsker å reise ut og jobbe som frivillige har han et tips:

 

- Kom deg ut av komforsonen og prøv å takle noe ukjent! Du kommer til å oppdage hva som skjer i andre deler av verden, og det kan bidra positivt i din fremtidige karriere, så ikke nøl med å begi deg ut i det!

Aktiv Ungdom 20 år

Den Europeiske Ungdomsportalen
Eurodesk-logo

Følg Aktiv Ungdom på #aktivungdom
RSS Hold deg oppdatert
med RSS