Utskriftsvennlig versjon Del på Facebook

Bli med på kurs i Polen om kritisk tenkning og kommunikasjon


Jobber du med ungdom og er interessert i hvordan du kan støtte ungdom til å bli bedre i kritisk tenkning? Fra 5. til 10. mai kan du bli med på kurs om ordets kraft i nærheten av Warszawa i Polen. «Dette temaet er veldig i tiden, og vi vil gjerne ha norske deltakere på kurset,» oppfordrer Joakim Arnøy, som er en av kursholderne. Hvem er det som påvirker tankesettet og meningene våre? Er det Facebook, Google, Trump eller Beyonce? Dette kurset fokuserer på kommunikasjonsferdigheter, kritisk tekning og hvordan man utvikler meningsfull kommunikasjon i ungdomsarbeid. På kurset skal deltakerne diskutere påvirkningen ord har på deres egne liv og livene til ungdommene de jobber med. På kurset vil man undersøke ulike narrativer som er brukt av forskjellige personer, media og organisasjoner, og hvordan det påvirker ungdom i dag.

 

- Det er veldig viktig å kunne reflektere kritisk over det som serves i media og populærkultur. Vi ser et behov for utstyre ungdomsarbeidere med denne typen kompetanse, slik at de kan spre dette videre til sine ungdommer, forteller Joakim Arnøy, som er en av kursholderne.

 

Joakim Arnøy jobber som ungdomskoordinator ved Narvik Fredssenter, er lokalkontakt for Aktiv Ungdom i Nordland fylke og en av Aktiv Ungdoms kurspiloter. Han har siden i høst deltatt i et kursopplegg som skal heve kvaliteten på opplæringsaktiviteter i Erasmus+-programmet. Kurset i Polen organiseres som et ledd i opplæringen. Totalt vil fire kursholdere fra Polen, Italia, Ungarn og Norge gjennomføre dette kurset.

 

- Det å gjennomføre et slikt kurs som en del av opplæringen er veldig nyttig, for det er med å utvikle oss som kursholdere, forteller Joakim. Han er sikker på at det blir et veldig interessant og aktuelt kurs! 

 

De fire kursholderene planlegger kurset 

 

Last ned programmet her.

Les mer og søk her.

 

Søknadsfrist er 12. mars. 

Aktiv Ungdom 20 år

Den Europeiske Ungdomsportalen
Eurodesk-logo

Følg Aktiv Ungdom på #aktivungdom
RSS Hold deg oppdatert
med RSS