Utskriftsvennlig versjon Del på Facebook

Bli med til Brussel: Changemakere søkes


Har du deltatt i et Erasmus+: Aktiv Ungdom-program de siste årene? I forbindelse med European Youth Week 1. – 7. mai inviterer EU-kommisjonen «changemakere» som har bidratt innenfor solidaritet, inkludering, demokrati eller aktivt medborgerskap til Barcelona og Brussel. De søker mennesker som har bidratt til forandring i samfunnet, inspirert andre eller utviklet nye idéer. Mads Danielsen ble valgt som kandidat i 2015, og forteller om en helt unik opplevelse, som han anbefaler alle å søke på.

 

- På European Youth Week opplevde jeg alt fra gruppearbeid og politiske møter til konserter og prisutdelinger. Vi var en ungdom fra hvert europeiske land, som sammen ble enige om konkrete forslag til en bedre europeisk ungdomspolitikk. De presenterte vi for bl.a. EU-kommissær Tibor Navracsics, som er øverste ansvarlige i EU for ungdomspolitikk. Det mest minneverdige er at jeg fikk danse som en gal foran Europaparlamentet, på en stor konsert med artister fra hele Europa. Det tror jeg ikke mange andre har gjort, sier Mads. 

 

Changemakeren som velges vil bli invitert til Barcelona og Brussel til våren. I Barcelona vil personen intervjues om sin Erasmus+: Aktiv Ungdom-erfaring (på film), og oppholdet i Brussel vil være i forbindelse med European Youth Week. Her vil kandidaten få møte andre som har deltatt i utvekslinger i Europa.

 

- Jeg fikk nye venner fra over 20 land, opplevde belgisk kultur, og fikk et innblikk i hvor både vanskelig og givende det er med europeisk samarbeid, forteller Mads. 

 

Han synes arrangementet var den perfekte arena for å lære seg viktige egenskaper som vi trenger mer av i fremtiden. 

 

- Det at ungdom på tvers av land og kulturer møter hverandre og lærer å samarbeide er kjempeviktig, spesielt med tanke på den urovekkende fremveksten av populisme, rasisme og fremmedfrykt. Jeg merket hvor vanskelig det kan være å forstå hverandre både språklig og kulturelt, til tross for at jeg hadde et åpent sinn. Men bedre samarbeid får man kun til gjennom øvelse, og det er veldig få andre steder i verden der ungdom fra så mange land møter hverandre i et så stort og viktig forum for å diskutere politikk og ungdomsarbeid, sier han. 

 

For deltakeren er reise og opphold er dekket. Dette er en fantastisk mulighet til å bli bedre kjent med hvordan Eramus+: Aktiv Ungdom-programmet påvirker ungdom over hele Europa, og bli inspirert til å jobbe videre med det viktige budskapet.

  

Hvis du gjennom et Erasmus+: Aktiv Ungdom-prosjekt føler du har vært en changemaker, så ta kontakt for mer informasjon om hvordan du kan søke! 

 

Kjenner du noen som kan være interessert? Du kan også nominere deltakere, så vil vi ta kontakt med den nominerte for mer informasjon. 

 

Søknadsfrist 21. januar. 

Aktiv Ungdom 20 år

Den Europeiske Ungdomsportalen
Eurodesk-logo

Følg Aktiv Ungdom på #aktivungdom
RSS Hold deg oppdatert
med RSS