Utskriftsvennlig versjon Del på Facebook

Brennmaneter, fiskeslo og ordføreren


Dette var noen av ingrediensene som ble sentrale da UNG i Europa inviterte seks europeiske volontører på midtårsseminar i Oslo.To ganger i året samler UNG i Europa-kontoret utenlandske volontører i Norge til et midtårsseminar. Her får volontørene mulighet til å evaluere oppholdet sitt så langt samt at det er en fin mulighet til å treffe andre volontører fra forskjellige deler av landet. Seminaret varer i to dager og har normalt satt av en dag til fagstoff og en til aktiviteter.


Fra venstre: Melanie (Tyskland), Lisa (Tyskland), Sappho (Hellas), Liga (Latvia). Zuzana og Isabelle var ikke tilstede på bildet.
- Ved å arrangere en slik samling får volontørene sammen reflektere over hva de har opplevd. Men det er også viktig at det er sosialt og moro, sier Sigrid Smith-Tønnesen, som er ansvarlig for de utenlandske volontørene i Norge. Etter en lang dag på møterommet inviterte UNG i Europa derfor volontørene med på grilling, bading og sol på Hovedøya i Oslofjorden.


Det svir godt på armen til Liga, men grimasene er mest til ære for fotografen.
Brennmanet
- Er det farlig å komme borti en brennmanet, spør en bekymret Liga Ruszite fra Latvia, som er volontør hos Europeisk Ungdom. Hun har nettopp kommet ut av vannet etter det ublide møtet. Etter å ha blitt forsikret om at det på ingen måte er farlig, men bare ubehagelig, kvikner hun til og er like blid til tross for at det svir godt på armen og skulder.

Flere av volontørene benytter seg av et nedkjølende bad men brennmaneten legger naturligvis en demper på entusiasmen. På land derimot, skinner fortsatt solen og Oslos skjærgård viser seg fra sin beste side.

By og land

Lisa fikk prøvd seg med fiskestang.
Mens kylling, pølser og laks godgjør seg på engangsgrillene går praten livlig i gruppen, på norsk, med litt engelsk innimellom. Imponerende med tanke på at oppholdet bare har vart i fire måneder for de fleste.

-Jeg synes det er rart at nordmenn lever for helgene i mye større grad enn andre steder jeg har vært. Det kan nesten bli litt kjedelig i uken, forteller Liga. Hun har også forundret seg over at nordmenn gjerne forteller mye og detaljert om helt private ting.

Sappho fra Hellas har helt andre erfaringer. – I Sandane er de helt sprø og nærmest danser på bordene i ukedagene, ler hun. Men i motsetting til Liga har hun ikke hørt mye om privatlivet til folk flest – Det virker litt tabu og snakke om slikt, sier hun.

Ordføreren

Ordføreren snakket om det helnorske materialvalget i Rådhuset og litt om frisøren
Dag to inneholdt sightseeing og besøk på flere av Oslos mange museum. Høydepunktet var uten tvil omvisning på rådhuset og møte med ordføreren i Oslo, Per Ditlev-Simonsen. Ordføreren fortalte om rådhusets arkitektur og innhold samt om et nært forestående frisørbesøk.

- Han sjarmerte oss i senk alle sammen. Det var en opplevelse å være med på et slikt uformelt møte, forteller Liga entusiastisk.

Flott samling

Noen som trodde at grekere ikke kan sløye fisk?
Volontørene var svært fornøyde etter samlingen. Noen kunne nok ønsket at seminaret var lagt til et annet sted i landet ettersom flere jobber i eller nær Oslo. Men det viktigste er å få muligheten til å treffe andre i lignende situasjon

- Når man jobber på forskjellige steder i landet er det fint at vi får noen dager sammen i året, der vi kan sammenligne erfaringer samt være litt sosiale. Det har vært to helt supre dager, avslutter Liga.

Til tross for at hun svømte inn i en brennmanet dagen før, må vi nesten tro henne.

Aktiv Ungdom 20 år

Den Europeiske Ungdomsportalen
Eurodesk-logo

Følg Aktiv Ungdom på #aktivungdom
RSS Hold deg oppdatert
med RSS