Utskriftsvennlig versjon Del på Facebook

Europeiske volontører samlet i Balestrand


I løpet av sensommeren har to grupper nyankomne frivillige fra hele Europa deltatt på ankomstseminar på Balestrand i Sogn og Fjordane.   

 

Rundt 60 volontører i alderen 18-30 år ankom Norge i løpet av sommeren for å være frivillige i prosjekter over hele landet. I løpet av august og september har de deltatt på ankomstseminar for EVS-volontører. Seminaret, som er obligatorisk, varer en uke og skal forberede volontørene på opp til ett år som frivillig i Norge, og skal bidra til en god start på oppholdet.

 

På programmet stod kulturorientering, norsktimer, forventningsavklaringer, besøk av Einar og Gry fra Aktiv Ungdom-kontoret, og ikke minst ulike bli-kjent-aktiviteter. I tillegg fikk volontørene informasjon om praktiske spørsmål knyttet til oppholdet i Norge. De ble også kjent med lokal kultur og natur i Balestrand gjennom museumsbesøk, kulturvandring, skattejakt og fjelltur.

 

En av dem som deltok var David Bonecker. Han er fra Østerrike, og skal nå tilbringe 12 måneder hos Ungdom og Fritid i Stavanger. 

- Seminaret var utrolig bra. Det var stor variasjon i land og kulturer som var representert på seminaret og dette ga perspektiv på ting. I løpet av uken hadde vi ulike oppgaver og leker hvor vi måtte jobbe sammen for å nå målene. Kurslederne gjorde virkelig en god jobb i å holde oss engasjerte og aktive. Jeg skulle bare ønske vi kunne hatt mer tid sammen, sa David etter at seminaret var over. 

 

Ankomstseminarene i år ble organisert av Balestrand ungdomslag ved Gard Eitungjerde Høyvik og Tuba Ardic, som er kurspiloter hos Aktiv Ungdom og lokalkontakter for Sogn og Fjordane. 

 

 

Volontører fra Ungarn, Hviterussland, Polen, Tsjekkia, Tyskland, Spania og Østerrike opplever norsk fergeliv på vei til Balestrand. Bilde: David Bonetti

Aktiv Ungdom 20 år

Den Europeiske Ungdomsportalen
Eurodesk-logo

Følg Aktiv Ungdom på #aktivungdom
RSS Hold deg oppdatert
med RSS