Utskriftsvennlig versjon Del på Facebook

Frivillig i Italia


Anne-Lena Løvdahl Hoff jobbet som volontør i Monza, Ferrariens hjemby. Her hjalp hun unge med utsatte foreldre på et barnehjem. Du kan også se film om Anne-Lenas opphold.



I Monza, utenfor Milano jobbet Anne-Lena på et barnehjem ved navn Millesoli. - Arbeidet bestod i å hjelpe barna i det daglige, med alt fra lekser og matlaging til fritidsaktiviteter. Vår rolle var å være til stede mellom barna og spesialpedagogene, sier Anne-Lena.

Vi var en fem-seks volontører som jobbet tett sammen til enhver tid. – Jeg har aldri jobbet med barn før, så dette var en ny og vanskelig, men veldig positiv opplevelse. Alt i alt var dette et interessant arbeid, og jeg ser ikke bort i fra at jeg kommer til å jobbe videre innenfor dette feltet i fremtiden, enten som frivillig eller profesjonelt, sier hun.

Språk og ny kultur


Duer i Milano
Ved siden av å bli introdusert til barne og ungdomsarbeid, opplevde Anne-Lena også det å jobbe i et annet land, med de kulturforskjeller det medfører. – Den italienske mentaliteten passet meg helt fint. Artig å oppleve andre måter å leve på, forteller Anne-Lena.

– I begynnelsen var det litt slitsomt ettersom jeg ikke snakket et ord italiensk, men etter et par måneder med språkopplæring gikk det mye bedre. Nå snakker jeg flytende det jeg kan, avslutter hun.

Vil du se filmen om Anne-Lenas opphold?

Hvis dere har noen spørsmål om det å være volontør i Italia, så kan du kontakte Anne-Lena på annelena_@hotmail.com

Senderorganisasjonen til Anne-Lena var Ungdom og Fritid.


Medvolontør foran katedralen i Monza.



















Som volontør får man sett litt av landet. Her fra Venezia.



















Italiensk utsikt.






Aktiv Ungdom 20 år

Den Europeiske Ungdomsportalen
Eurodesk-logo

Følg Aktiv Ungdom på #aktivungdom




RSS Hold deg oppdatert
med RSS