Utskriftsvennlig versjon Del på Facebook

I Litauen for å lære om sport, kjønn og fritid


Skrevet av deltaker ‎Emma Sundqvist Aune‎.

 

I starten av juli dro norske ungdommer mellom 17 og 30 år til Litauen for å ta del i en svært spennende gruppeutveksling gjennom Erasmus+: Aktiv Ungdom. Prosjektet het "Life Spirit" og handlet om sport, kjønn og fritid. Det var veldig lærerikt og vi dro hjem med mye kunnskap og mange minner og opplevelser.Deltagende land: Litauen, Estland, Tsjekkia, Slovenia, Tyrkia og Norge.

 

Et av høydepunktene mine fra prosjektet var under en diskusjon om sammenhengen mellom kjønn og sport. Jentene og guttene skulle snakke sammen hver for seg først og skrive en liste over hvorfor det motsatte kjønn egner seg bedre i sport enn det andre. Diskusjonen sklei fort ut i en debatt om stereotyper, og det var veldig interessant å høre om hva de spesifikke landene tenkte om problemstillingen, og spesielt påstanden "jenter er best i sport fordi..." gjorde inntrykk!


Da jeg spurte de andre norske om de hadde noen andre høydepunkter var det klart at alle syntes at det var en kul måte å møte nye folk på og bli kjent med nye kulturer. "International evenings" var en populær aktivitet der alle nasjonene fikk vist litt av sin kultur. Vi tok selvfølgelig med sjokolade, brunost og lefse! Vi lagde også kjøttkaker i brunsaus til middag, det falt i god smak. Vi opplevde typisk kurdisk og litauisk bryllup og koste oss masse!


Erasmus+: Aktiv Ungdom-prosjekter gir deg minner for livet, og vi sitter igjen med utrolig mange positive opplevelser både for hjernen og hjertet! I tillegg har vi fått mange venner fra forskjellige bakgrunner og nasjoner. Til tross for språkforskjeller, er ungdommer bare ungdommer over hele Europa, og vi liker å ha det gøy sammen! Tusen takk, Erasmus+: Aktiv Ungdom og Litauen!

 
Prosjektet ble organisert av Nordic Sprit.

 

Aktiv Ungdom 20 år

Den Europeiske Ungdomsportalen
Eurodesk-logo

Følg Aktiv Ungdom på #aktivungdom
RSS Hold deg oppdatert
med RSS