Utskriftsvennlig versjon Del på Facebook

Klimatokt i Arktis


Skilt med isbjørnUngdommer fra Europa og Canada har reist til Svalbard for å lære om klimaendringenes effekt i Arktis. Kurset varer fra 26. juni til 3. juli om bord på forskningsskipet ”Antarctic Dream”.Irja Frydenlund fra Vågå er norsk representant på båten. Hun er tilknyttet prosjektet Klimapark2469 og er fylkesleder i Oppland Natur og Ungdom.

 

Les hennes reisebrev på Klimapark2469 sine hjemmesider

 

De 20 ungdommene skal i løpet av 7-dagerskurset diskutere økoturisme, biologisk mangfold og global oppvarming, og skal lære å formidle miljøbudskapet og påvirke beslutningstagere. Ungdommene er mellom 20 og 30 år og har et særlig engasjement for klimasaken.

 

En av målsettingene er at miljøengasjerte ungdommer skal finne sammen og få inspirasjon til å jobbe videre med klimasaken der de bor.

 

FNs miljøprogram og British Council
Kurset er organisert av British Council og GRID-Arendal, som er et informasjonssenter tilknyttet FNs miljøprogram (UNEP). Forskere fra GRID er kursledere på båten. Om bord vil det være ekspertise på alt fra arktisk fugleliv til olje og gass.

 

Foto, film og blogg
I tillegg til å jobbe med spørsmål om klima i polare strøk, får ungdommene oppleve naturen og dyrelivet på og rundt Svalbard. Det arrangeres om bord en fotokonkurranse hvor ungdommen skal fange det biologiske mangfoldet i Arktis.

 

Ungdommene skal også lage film myntet på beslutningstagere i Europa.

 

Her blogger ungdommene fra skipet "Antarctic Dream".

 

Disse aktivitetene skal formidle unge menneskers perspektiv på miljøutfordringer i Arktis.

 

Hvorfor er det viktig?
Det sårbare arktiske miljøet er uforholdsmessig påvirket av klimaendringene. Effektene ser man på havis, dyreliv og mennesker som bor der.

 

Ungdom fra ulike land bringes sammen for å finne felles mål og arbeide sammen. Ved hjelp av interaktive formater, vil deltakerne lære om utfordringene i Arktis og bærekraftig utvikling i dette sårbare området. Sammen vil de dele og utvikle ideer og kommunisere sine erfaringer for å inspirere andre.

 

Prosjektet har fått støtte i Norge fra Aktiv Ungdom.(15.09.2011)

Aktiv Ungdom 20 år

Den Europeiske Ungdomsportalen
Eurodesk-logo

Følg Aktiv Ungdom på #aktivungdom
RSS Hold deg oppdatert
med RSS