Utskriftsvennlig versjon Del på Facebook

Konferanse om EVS i fremtiden


Representanter fra 30 land samles i Tallinn i Estland fra 3. til 5. juli for å diskutere fremtiden til Europeisk volontørtjeneste og ung frivillighet. Hvordan skal volontørtjenesten se ut og hva skal man legge vekt på i tiden fremover? Disse og andre spørsmål skal de 150 representantene som deltar på konferansen diskutere. Konferansen gir deltakerne muligheten til å diskutere forholdet mellom Erasmus+, Den europeiske volontørtjenesten og Det europeiske solidaritetskorpset. I tillegg vil de diskutere hvordan frivillig arbeid i fremtiden skal kunne møte europeiske ungdommers behov og drømmer.

 

Norge stiller med en delegasjon bestående av Helge Flø Kvamsås fra Barne- og likestillingsdepartementet, Erik Langbråten, seksjonssjef for Erasmus+: Aktiv Ungdom, Thorunn Hagberg fra Stella Polaris, en organisasjon som har tatt imot volontører i flere år, og Anbjørg Tovsrud fra Hostelling International.

 

 

Reet Kost fra det estiske nasjonale kontoret for Erasmus+ sier dette i forbindelse med konferansen i neste uke:

 

- Den europeiske volontørtjenesten har gitt ungdom i Europa en unik, internasjonal mulighet. Nå må vi spørre hva som representerer EVS og hva som har vært essensen i programmet så langt, hvordan kan vi vokse og få større utbytte og større anerkjennelse av frivillig arbeid, og hva ønsker vi at skal være mulig i fremtiden? At 30 delegasjoner kommer til Tallinn vitner om at dette er viktige spørsmål.

 

EVS er en del av Erasmus+, EUs program for utdanning, opplæring, ungdom og idrett. Over 100 000 unge frivillige har deltatt i EVS de siste 20 årene. De har bidratt innen en rekke felt, som blant annet miljø, kunst og kultur, barn og ungdom, eldre, idrett og fritid.

 

Les mer om konferansen her.

 

Aktiv Ungdom 20 år

Den Europeiske Ungdomsportalen
Eurodesk-logo

Følg Aktiv Ungdom på #aktivungdom
RSS Hold deg oppdatert
med RSS