Utskriftsvennlig versjon Del på Facebook

Langsiktig jobbing med Aktiv Ungdom gir resultat


For ti år siden fikk ungdomsinitiativet Fo`shizzle ("for real") 10.000 euro i støtte til å lage et hiphop studio. Nå har to av deltakerne nådd semifinalen i TV2s The Stream. I prosjektet fikk ungdom i Steinkjer fikk kursing i bruk av opptaksutstyr og arrangering, scenefremtreden, kommunikasjon og tekstskriving.  

 

Dette ga mersmak, og flere av dem fortsatte å jobbe målrettet med musikk. To grupper deltok blant annet i UKM (Ung Kultur Møtes). UKM er mange små lokale festivaler hvor ungdom kan delta med alle slags kulturuttrykk, og hver kommune sender kvalifiserte ungdommer videre til en fylkesmønstring. Både Sent Ute og Skei & PT deltok på disse fylkesmønstringene.

 

Duoen Skei & Pt, som består av Kristoffer Skei og Per Thomas «PT» Holtan, kom deretter videre til landsmønstringen, og i ble 2013 trønderske mestere i pop og rock.

 

For tiden deltar de i TV-programmet The Stream, som er en musikkonkurranse på TV 2 der nye artister skal oppdages og skapes på en moderne måte.

 

- Vi synes det er veldig gledelig å se at et Aktiv Ungdom-prosjekt gir resultat, forteller Bjørn Gunnar Ericson, som er ungdomskonsulent i Steinkjer kommune og lokalkontakt for Nord-Trøndelag. 

 

-Gutta har jobbet iherdig i mange år og brukt utstyret vi investerte i den gangen. Det har vært et viktig redskap for mange musikkinteresserte ungdommer i Steinkjer. Sammen med kursvirksomheten og besøk av Gatas Parlament, var prosjektet en viktig inspirasjonskilde," forteller Bjørn Gunnar. 

 

Vi ønsker Skei & Pt lykke til i semifinalen i kveld!

 

Foto: TV2 

Aktiv Ungdom 20 år

Den Europeiske Ungdomsportalen
Eurodesk-logo

Følg Aktiv Ungdom på #aktivungdom
RSS Hold deg oppdatert
med RSS