Utskriftsvennlig versjon Del på Facebook

Miljøengasjerte ungdommer på Svalbard


Tretti ungdommer fra Norge, Tyrkia og Storbritannia er denne uken på gruppeutveksling på Svalbard for å se nærmere på konsekvensene av klimaendring og global oppvarming. Sjekk de fine bildene de har sendt oss!  

Prosjektet ”Climate Action” har fokus på klimaendringer. Ideen med prosjektet er å engasjere ungdom fra Norge, Tyrkia og Storbritannia i miljøspørsmål, samt ha en felles utveksling av meninger og kulturer sammen.

 

- Det beste med prosjektet har vært å bli kjent med folk fra Tyrkia, som blant annet praktiserer islam. I løpet av gruppeutvekslingen har jeg lært mer om deres kultur og normer, forteller Toni Vucic (19 år) fra Trondheim. 

 

 I løpet av gruppeutvekslingen har Toni også lært at isbjørner er utrolig vakre, at man kan lage film med folk som ikke er profesjonelle, at folk fra Svalbard er kjempetrivelige og at han faktisk kan være foran kameraet.  

- Og så har jeg lært at jeg må bli flinkere til å si ideene mine høyt, slik at andre blir med på dem, forteller han. 

 

Ved å besøke Svalbard får de se endringene på nært hold og prate med lokale om temaet. I løpet av oppholdet på Svalbard skal ungdommene sammen å lage en video. Gjennom sosial media og videoer håper de å spre informasjon om konsekvensene av globaloppvarming. 

- Jeg håper at videoen ikke vil kjede folk, men at jeg kan inspirere dem til å tenke litt på hvordan de kan redusere C02-fotavtrykket sitt, forteller Toni. 

 

Partnerne i gruppeutvekslingen er Nordic Spirit fra Norge, Balik Arts fra England og Diyarbakır Çevre ve Kalkınma Derneği fra Tyrkia.

 

Prosjektet er finansiert av det engelske nasjonale kontoret for Erasmus+: Aktiv Ungdom. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aktiv Ungdom 20 år

Den Europeiske Ungdomsportalen
Eurodesk-logo

Følg Aktiv Ungdom på #aktivungdom
RSS Hold deg oppdatert
med RSS