Utskriftsvennlig versjon Del på Facebook

På innsiden av EU


Mariann fra Norge jobber med Erasmus+: Aktiv Ungdom-programmet i Europakommisjonen. Der er hun ansvarlig for Europeisk volontørtjeneste (EVS) og kampanjen for å markere at EVS feirer 20 år i år. Visste du at Norge har en rekke nasjonale eksperter som arbeider i Europakommisjonen, Europaparlamentet og andre EU-organer i Europa? En nasjonal ekspert er en person som er utlånt fra nasjonal forvaltning til EUs institusjoner for en tidsbegrenset periode. Disse skal bidra med ekspertise og fagkunnskap.

Les mer om ordningen på regjeringens nettside.

Mariann Klingberg jobber for tiden i Europakommisjonens generaldirektorat for utdanning og kultur, der hun er ansvarlig for Europeisk volontørtjeneste (EVS). Som nasjonal ekspert er hun utsendt fra norsk administrasjon for å jobbe innen EU i en periode på fire år. Hun har tidligere vært ansatt ved Stortingets informasjonsavdeling, der hun arbeidet med ungdoms- og skolerelaterte tiltak.

 

 

– Det har vært utrolig lærerike og spennende år her i Brussel. Arbeidet med programmet gir god innsikt i EUs beslutningsprosesser og budsjett, og jeg har fått mange utfordrende oppgaver og mye ansvar. På et personlig nivå er det også veldig givende å være en del av et internasjonalt miljø her og jeg har blitt veldig glad i Brussel, en by som har vært gjennom en tøff periode i det siste, men som har mange kvaliteter, sier Mariann. 

Den siste tiden har Mariann vært aktiv med å planlegge kampanjen i forbindelse med at EVS-ordningen feirer 20 år i år.

 

– Det var ganske så visjonært, i 1996, å få på plass et program som skulle støtte ungdom som ønsket å reise til et annet land og gjøre en forskjell som frivillig. Populariteten til programmet har økt år for år, og det har også budsjettet noe som viser at frivillighetsarbeid også settes pris på fra politisk nivå. Jeg håper kampanjen kan bidra til at enda flere norske organisasjoner og ungdom får lyst til å delta, oppfordrer Mariann. 

Den 17.juni kommer hun til Oslo i forbindelse med at Aktiv Ungdom-kontoret arrangerer en konferanse om Europeisk Volontørtjeneste. Tema for dagen er frivillighet, integrering, inkludering og internasjonalisering. Mariann vil da gi oss siste nytt fra EVS-programmet og fortelle om hvordan EVS20 markeres i Brussel og de andre europeiske landene.

Det er fremdeles et par plasser igjen på konferansen. Meld deg på her.  

 

Marianns periode som nasjonal ekspert går nå mot slutten. Er du interessert i å overta hennes stilling? Søk innen 10. juni. 

 

Aktiv Ungdom 20 år

Den Europeiske Ungdomsportalen
Eurodesk-logo

Følg Aktiv Ungdom på #aktivungdom
RSS Hold deg oppdatert
med RSS