Utskriftsvennlig versjon Del på Facebook

Sammen mot sosial ekskludering


I april møttes 60 ungdommer fra hele Europa i Istanbul, Tyrkia. Tema for gruppeutvekslingen var sosial integrering på tvers av Europa. "Vi dro tilbake til Norge med verdifull kunnskap om vårt eget land og andre europeiske land, i tillegg til kunnskap om oss selv," forteller Emma Sundquist Aune i et brev etter gruppeutvekslingen. Skrevet av Emma Sundqvist Aune: 

 

Norge,  Slovenia, Slovakia, Estland, Litauen, Ungarn, Kroatia og Tyrkia var de landene som deltok på prosjektet finansiert av Erasmus+: Aktiv Ungdom i Istanbul. Det var fantastisk å oppleve at alle landene og menneskene kunne fortelle sitt lands situasjon uten å bli dømt, og fortelle sine ideer og meninger. Det ble skapt en åpenhet mot alle kulturer og normer.

 

 

Jonas sa «man forsto at verden er så mye større enn Oslo og Norge», prosjektet fikk han virkelig til å se mer av kulturene rundt oss. I tillegg syntes Anita og Sakina at det var fint å få øvd mer på engelsken sin og Sara syntes det var fint og morsomt å kommunisere med andre på helt andre måter. For på Erasmus+ prosjekter kan ikke alle perfekt engelsk, og det som skaper en åpenhet om at man kan snakke akkurat sånn som man gjør. Vi hadde det kjempegøy i Istanbul, og det var ekstra gøy når vi hadde internasjonale kvelder dere vi lærte masse om de forskjellige landene og deres mat, dans og kultur.

 

 

Det som endret meg mest var når vi hadde en «free hugs» kampanje utenfor moskeen i Istanbul. Plutselig ble kulturforskjeller helt glemt og vi klemte nesten alle utenfor moskeen. Det var et lite initiativ «hei, skal vi klemme?», men det gjorde at alle smilte og lo sammen, til tross for forskjellige språk og kulturer. Hvem er det som ikke blir glade av en klem? Ingen.

 

 

 

 

 

 

 

 

På de ni dagene vi var i Istanbul lagde vi to filmer om Erasmus+, sjekk de ut her. 

 


Prosjektet ble arrangert av Nordic Spirit og finansiert av Erasmus+: Aktiv Ungdom.

 

 

 

 

Aktiv Ungdom 20 år

Den Europeiske Ungdomsportalen
Eurodesk-logo

Følg Aktiv Ungdom på #aktivungdom
RSS Hold deg oppdatert
med RSS