Utskriftsvennlig versjon Del på Facebook

Spørreundersøkelse om Erasmus+: Aktiv Ungdom


Onsdag 25. oktober sendes det ut en spørreundersøkelse på e-post til prosjektledere og deltakere i Erasmus+: Aktiv Ungdom-prosjekter som foregikk i første halvdel av 2017 (januar - juli). Vi håper at så mange av dere som mulig svarer på undersøkelsen og at dere oppfordrer deltakerne deres til å gjøre det samme. I tidligere undersøkelser har vi ikke fått inn så mange svar fra norske prosjekter, og vi håper derfor at dere ønsker å bidra til å gjøre programmet enda bedre.Spørreundersøkelsen tar rundt 20 minutter og er en del av arbeidet med å se hvilke resultater Erasmus+: Aktiv Ungdom har både i Norge og i resten av Europa, og den viser oss at programmet virker! Tidligere undersøkelser viser at 9 av 10 deltakere sier de har blitt bedre til å kommunisere med folk som snakker et annet språk. I tillegg lærer de seg viktige ferdigheter og får mer kunnskap, særlig om interkulturell kommunikasjon. Samtidig motiveres de til å bli mer samfunnsengasjerte. Ledere og ungdomsarbeidere får nye og nyttige ferdigheter og sier at programmet hever statusen til ikke-formell læring.

 

Fra den forrige undersøkelsen har vi ikke nok svar fra Norge til å si noe spesifikt om norske prosjekter, så vi oppfordrer dere til å svare på undersøkelsen. Dette vil hjelpe oss i det videre arbeidet med programmet, samtidig som det vil bidra inn mot utviklingen av nye programmer i fremtiden.

 

God statistikk som viser hvilken effekt et Erasmus+: Aktiv Ungdom-prosjekt har, kan være et godt argument både for å få deltakere og for å få arbeidsgiver med på laget. Jo mer vi kan vise til de positive effektene ved å lede eller å være med i et prosjekt, jo mer anerkjent blir programmet og jo mer attraktivt vil det bli å delta. Det vil også hjelpe oss med å gjøre Erasmus+: Aktiv Ungdom mer kjent og få flere søknader og prosjekter. Ved å vise at programmet vårt virker og har god effekt, vil pengepotten også kunne øke i fremtiden.

 

Mer informasjon om undersøkelsen og statistikk fra tidligere år finner du her: http://www.researchyouth.eu/

 

Aktiv Ungdom 20 år

Den Europeiske Ungdomsportalen
Eurodesk-logo

Følg Aktiv Ungdom på #aktivungdom
RSS Hold deg oppdatert
med RSS