Utskriftsvennlig versjon Del på Facebook

Ungdomsinitiativ fikk internasjonal pris


Disse danske jentene startet en nettbasert rådgivningstjeneste for jenter – og fikk en internasjonal pris for jobben. Bli inspirert av GirlTalk!Det danske ungdomsinitiativet GirlTalk vant førsteprisen i Europakommisjonens ’European Youth Award’ rett før jul. En av grunnene til at nettopp dette prosjektet gikk til topps var at prosjektet har vist at de har tenkt nytt og slik nådd ut til veldig mange unge.

Girl Talk
Det danske ungdomsinitiativet GirlTalk er en rådgivningstjeneste basert på SMS, chat og e-post der unge jenter kan hjelpe andre jenter ved å snakke anonymt. Prosjektet består av 10 jenter under 25 år som jobber med ungdom i det daglige, enten som frivillig eller profesjonelt.

GirlTalk har også et åpent forum der alle kan delta i debatter. Før prosjektet ble startet gikk gruppen gjennom en omfattende forberedelsesfase der andre hjelpesentre for ungdom ble konsultert. Under prosjektperioden har gruppen også jevnlige møter med fagpersoner som gir gode råd i arbeidet.

Innovativt
Prosjektet har fått mye skryt for å være innovativt og godt gjennomtenkt. Det at gruppen henvender seg til ungdom som trenger noen å snakke med anonymt var også utslagsgivende for at prosjektet ble belønnet med en internasjonal pris. På GirlTalk.dk kan ungdom delta i anonyme debattfora om bl.a alkohol, selvmord, depresjon og skilsmisse med trygge rammer.

GirlTalk er en suksess, med 84000 besøkende hittil, ta en titt selv! www.girltalk.dk

Jentene fikk støtte fra det danske UNG i Europakontoret.

 

OBS! Dette er et eksempel fra en tidligere prosjekttype i UNG i Europa-programmet. Siden 2014 ble vi Erasmus+: Aktiv Ungdom, og prosjekttypen Ungdomsinitiativ utgikk i programmet og ble erstattet av Transnasjonalt ungdomsinitiativ.

..............................................................

Har dere en idé om et nyskapende prosjekt? Samarbeid med unge i andre land som er opptatt av det samme gjennom et Transnasjonalt ungdomsinitiativ.

I Transnasjonale ungdomsinitiativ samarbeider ungdom med en eller flere ungdomsgrupper i programland om et fellet prosjekt. Prosjektet kan for eksempel være å starte en lokal ungdomskafe, samarbeide om aktiviteter og utveksle erfaringer.

 

Andre eksempler på aktiviteter kan være nærmiljøtiltak, politikerdialog, kunstprosjekter, naturvern, kulturminner og mer.


Les mer om hvordan dere kan søke om hvordan du kan starte et Transnasjonalt ungdomsinitiativ her

Aktiv Ungdom 20 år

Den Europeiske Ungdomsportalen
Eurodesk-logo

Følg Aktiv Ungdom på #aktivungdom
RSS Hold deg oppdatert
med RSS