Utskriftsvennlig versjon Del på Facebook

Vi markerer FNs internasjonale dag for frivillighet!


Den viktige innsatsen frivillige bidrar med hver eneste dag blir anerkjent hvert år på FNs dag for frivillig arbeid. Siden 1985 har dagen blitt feiret 5. desember. Gjennom Europeisk volontørtjeneste (EVS) kan ungdom reise til andre land for å jobbe som frivillig. Les om ukrainske Kateryna som jobber i Norge.Kateryna Tarakanova fra Ukraina forteller her om hennes opplevelser som frivillig i Norge.

 

- Jeg ønsket å dra til Skandinavia, og da jeg ble kjent med prosjektet på Hald Internasjonale senter bestemte jeg meg for å dra dit. Det er helt fantastisk! Jeg følte meg som hjemme allerede første uken, og det er et internasjonalt miljø med studenter fra hele verden på skolen.

 

Kateryna Tarakanova (24) er fra Ukraina, og jobber som frivillig ved Hald Internasjonale senter. Hald er en fagskole i tverrkulturell forståelse og internasjonalt arbeid. Hun har en master i engelsk lingvistikk og oversettelse, og arbeidserfaring fra et internasjonalt selskap i Ukraina. Hun er snart halvveis i sitt 11 måneder lange opphold, og har bare positive ting å si om å bo i en liten norsk by.

 

- Mandal er en liten by, men det er et vakkert og fredelig sted. Alle menneskene jeg har møtt så langt har vært hyggelig og imøtekommende. Det er god stemning, og jobben på Hald gir meg motivasjon og grunn til å utvikle meg, og til å se på ting med nye øyne.

 

Hun fikk vite om EVS-programmet via en venninne som hadde vært frivillig tidligere. Gjennom en Facebook-gruppe kom hun i kontakt med senderorganisasjonen som hjalp henne med søknadsprosessen.

 

Hun trekker frem noen av utfordringene ved å være frivillig.

 

- Det er mange ting som er annerledes. Nordmenn er litt mer reserverte og mer private enn i Ukraina. Hald er en kristen skole, så jeg får et interessant perspektiv på hvordan folk forholder seg til religion.

 

Og den største overraskelsen?

 

- Hvor fantastisk alt er! Jeg forventet at det skulle bli et bra år, men dette programmet er så mye mer enn et år i utlandet! Det kan være en vanskelig avgjørelse å forlate de trygge rammene hjemme, men fordelene veier opp for det! Det du lærer i løpet av et EVS-opphold er uvurderlig, og jeg kommer til å ta med meg de erfaringene resten av livet! Bli med i vår EVS-familie!

Aktiv Ungdom 20 år

Den Europeiske Ungdomsportalen
Eurodesk-logo

Følg Aktiv Ungdom på #aktivungdom
RSS Hold deg oppdatert
med RSS