Utskriftsvennlig versjon Del på Facebook

Eksotisk og vidunderlig


Fornøyde deltakere på volontørkurset SOHO. Fem dager med lekende læring la grunnlaget for bedre arbeid med ungdom som jobber frivillig i utlandet.13.-17. juni 2007 ble det arrangert SOHO-kurs på Peder Morset Folkehøgskole i Selbu. Kurset var for sender- og vertsorganisasjoner eller andre som skulle være mentor for volontører. De 18 deltagerne kom fra Tyrkia, Italia, Spania, Norge, Portugal og Estland. ”Vidunderlig og eksotisk” var bare to av alle de positive tilbakemeldingene som kom fra energiske deltagere. Programmet var innholdsrikt og gjennom praktiske øvelser fikk alle utfordret seg selv og sine evner som enten sender- eller vertsorganisasjon og mentor.


Bilde av boller
Italienske kokosmakroner.
Italiensk mama disket opp
Torsdag kveld var det internasjonal kveld med smaksprøver fra alle land og presentasjon av land og organisasjon. Den italienske deltagerens mor hadde selvsagt sendt med sønnen hjemmebakte kaker! Fredag kveld var det guidet tur i Trondheim og en bedre 3-retters middag.


Laks og lys i Norge
Møtet med den norske kulturen gikk blant annet ut på at deltagerne kunne fråtse i laks i alle varianter til lunsj, men likevel var det flere som nok savnet en varm lunsj.. Dessuten var gardinene hvite og himmelen Bilde av lÃ¥veså lys, selv midt på natten!

 

Peder Morset Folkehøgskole var utmerkede arrangører og alle deltakerne var enige om at det var det perfekte sted for et slikt arrangement.

 

Tekst: Elin Hatlestad

Les også om
Sammen mot ungdomsledighet
Hørselshemmede ungdomsarbeidere lærte å skrive bedre søknader


Aktiv Ungdom 20 år

Den Europeiske Ungdomsportalen
Eurodesk-logo

Følg Aktiv Ungdom på #aktivungdom
RSS Hold deg oppdatert
med RSS