Utskriftsvennlig versjon Del på Facebook

Europa samlet på FinnskogenEn glad gjeng. Andrelija fra Serbia Vincent og Christine fra Belgia og Kallia fra Hellas.
3.-8.august 2006 arrangerte Europeisk Ungdom internasjonal sommerleir ”UNITED 06” med over 70 ungdommer fra mer enn 22 forskjellige land på Finnskogen Turist og Villmarkssenter ved Kongsvinger. Fra Storbritannia til Romania, Frankrike til Hviterussland, Balkan til Skandinavia, alle var de og flere representert på Finnskogen. Seminaret var finansiert gjennom EUs ungdomsprogram Ung i Europa, prosjekttype 5.Europeisk ungdom fikk 261.000 kroner i støtte fra UNG i Europa.

Debatt og fellesskap
Deltakerne var samlet til debatt og meningsutveksling om europaspørsmål og politikk, og på agendaen sto saker som miljø, trafficking, felles europeisk utenriks- og sikkerhetspolitikk, demokratiutfordringer i Hviterussland, likestilling og muligheten for en felleseuropeisk velferdsmodell. Men mest av alt var sommerleiren et sted for å oppleve europeisk felleskap på sitt beste.


Andrew and Stephen leser om seg selv i avisa Glåmdølen.
-Målet med prosjektet var å bringe unge europeere med forskjellig bakgrunn og nasjonalitet sammen for å vise at samarbeid på tvers av landegrensene er mulig og viktig, sier prosjektleder Siri Holland. - Det vi har gjort i løpet av dagene på Finnskogen er å snakke om Europa, og ikke minst oppleve Europa; skape en fellesskapsfølelse, både kulturelt og sosialt.

Full rulle
For leiren var selvfølgelig ikke bare faglig - det ble også tid til mye moro. Aktiviteter som kanopadling, kurs i den brasilianske kampdansen capoeira, hesteridning, volleyballturnering, ulvespor-titting og en helt egen Melodi Grand Prix var kun noen av de sosiale aktivitetene som deltagerne fikk være med på.

Europeisk samarbeid

Fritid i vannkanten. Bojan fra Bosnia Damyana fra Bulgaria Eldin fra Bosnia Andrelija fra Serbia og Maja fra Makedonia.
Leder av Europeisk Ungdom, Finn Myrstad, og Generalsekretær Lars Raum er også svært fornøyde. - Gjennom felles opplevelser skaper man felles identitet, og gjennom felles identitet finner man felles løsninger på felles problemer, sier Lars. - I løpet av disse dagene har vi vært som et lite Europa sammen.
Finn fortsetter; - Norge har dessverre valgt å stå utenfor EU, men vi mener det er viktig med Europadebatt også her. Gjennom sommerleiren bringer vi rent faktisk Europa til Norge, og vi gir norske ungdommer en mulighet til å delta i det som absolutt må være sommerens flotteste europeiske felleskap.

Ga mersmak
Alt i alt var deltakerne i Norge i seks dager. Med bagasjen full av opplevelser reiste de til slutt hjem igjen fulle av inspirasjon og glede til å fortsette det internasjonale samarbeidet. Allerede går det rykter om både utvekslinger og nye prosjekter i kjølvannet av sommerleiren. For Europeisk Ungdom betyr de gode erfaringene at det heller ikke er siste gangen organisasjonen arrangerer store internasjonale prosjekter. - United 06 var så gøy at dette kommer vi til å gjøre igjen!avslutter Siri.

Ville du datet en i rullestol? Vi tar fordomstesten.


Tekst og bilder: Europeisk ungdom

Les også om
Sammen mot ungdomsledighet
Hørselshemmede ungdomsarbeidere lærte å skrive bedre søknader


Aktiv Ungdom 20 år

Den Europeiske Ungdomsportalen
Eurodesk-logo

Følg Aktiv Ungdom på #aktivungdom
RSS Hold deg oppdatert
med RSS