Utskriftsvennlig versjon Del på Facebook

Namdalsavisa: Ustødig skigledeKryptus ungdomklubb i Overhalla fikk 330.000 for å arrangere utveksling med ungdom fra 5 land. Foto: Trine Aaen
- Det er skikkelig kaldt, men vi koser oss likevel! Snø og frostrøyk er ikke akkurat hverdagskost for utvekslingsungdommene som befinner seg i Overhalla om dagen.OVERHALLA: Gutter og jenter fra Frankrike, Romania, Tyskland og Tyrkia hadde pakket på seg boblebukse, strikkelue og polvotter før de la turen ut i det namdalske vinterfjellet. I strålende solskinn over kritthvite tinder var rammen satt for en nydelig fjelltur.

Glatte ski
I regi av EU og prosjektet Ung i Europa gjester 40 studenter Overhalla denne uka. Åtte namdalske ungdommer fungerer som guider og veiledere for den internasjonale gjengen som ankom landet fredag.

Første utflukt ble lagt til Solemsfjellet. De norske ungdomsrepresentantene hadde skaffet varme klær og skiutstyr til gjestene, noe som kom svært godt med.

- Vi var blitt informert om at det skulle være kaldt her, men jeg visste ikke at det var såpass, hutret Aygen Bekte fra Tyrkia i forkant av utflukten.

Overhalla Snøscooterklubb stilte med 25 skutere for effektiv frakting av både folk og utstyr. Vel framme i fjellet debuterte flere av elevene med ski på beina. Det gikk ikke like problemfritt for alle.

- Det er jo helt umulig å holde seg oppe, lo Andrea Pioasca fra Romania. Hun hadde aldri opplevd snø tidligere, men ønsket likevel å mestre kunsten i løpet av turen.

- Jeg er i Norge for å holde på med ting jeg ikke gjør heime, og da er vel ski viktig, ikke sant? undret jenta, og fortalte om sitt inntrykk av Norge som skinasjon nummer én.

Les mer i Namdalsavisa

.

Les også om
Oppstart av Ungdomsinitativ i Samnanger
Pressemelding - Skaper fremtidens konfliktmeklere
Ut i verden med Europeisk volontørtjeneste
Fokus på demokrati i Haram kommune
Vellykket volontøropphold i Sunndal
Presseklipp
Gjøvikregionen satser på ungdomsutveksling
Gode råd til deg som har lyst å bli volontør
Opplandsungdom til Polen for å diskutere klima
Samhold underveis
Sammen mot ungdomsledighet
Sara og Milena ser fram til å vere volontørar på Hyllestad Frivilligsentral
Volontør på Nordfjordeid arrangerte hoppetaukurs
Volontørtjeneste i nasjonalpark
Presseomtale 2014
Norsk-ungarsk vennskap
Harriet er volontør på Samsen kulturhus i Kristiansand
Unge konfliktløsere samlet i Oslo
Presseomtale 2013
Volontører samlet til midtårsseminar på Haraldsheim
Presseomtale 2015


Aktiv Ungdom 20 år

Den Europeiske Ungdomsportalen
Eurodesk-logo

Følg Aktiv Ungdom på #aktivungdom
RSS Hold deg oppdatert
med RSS