Utskriftsvennlig versjon Del på Facebook

Norsk prosjekt på listen over suksessprosjekter


EU-kommisjonen har nylig kåret Narviksenterets Borderline Boardgames som ett av 17 suksessprosjekter.

 

Komitemedlemmene uttalte at Boarderline Boardgames oppfordrer unge til å bli mer bevisste på hvordan man styrer privatøkonomien. De mente også at prosjektet hadde en veldig interessant nettside, brosjyrer, videoer og annet interessant materiale for å spre resultater. De nasjonale kontorene for Erasmus+ flagger prosjekter som har vært veldig bra gjennomført og kan vise til gode resultater. En EU-komité har nå valgt ut de beste av de beste prosjektene fra hele Europa. 39 prosjekter ble vurdert, og totalt 17 prosjekter ble valgt ut som suksessprosjekter.

 

Suksessprosjekter er prosjekter som kan være en inspirasjonskilde til andre gjennom å ha stor innvirkning, bidratt til politikkutforming, oppnådd innovative resultater eller som har en veldig kreativ tilnærming. Ett av disse prosjektene er Narviksenterets Borderline Boardgames.  

 

Solid partnerskap, eierskap og entusiasme

Joakim Arnøy fra Narviksenteret var prosjektkoordinator i dette prosjektet. En viktig grunn til at prosjektethar blitt en suksess, er fordi partnerne i prosjektet var venner først, arbeidskolleger dernest.

- Det hjalp med å opprettholde motivasjon og inspirasjon gjennom en ganske lang prosess, forteller Joakim. 

 

Det var også viktig at partnerne følte eierskap til prosessen og det de produserte.

- På den måten fikk vi maksimalt ut av en svært kreativ og kompetent prosjektgruppe. Og så kan vi ikke legge skjul på at vi synes spill er en kjempegod læringsmetode som vi synes det er gøy å arbeide med. Og målgruppene våre deler visst den entusiasmen for metoden, avslutter Joakim. 

 

 

 

Spredning av resultater gjennom prosjektplattformen  

Alle Erasmus+: prosjekter er oppført i EUs Projects Result Platform. Dette er en database med beskrivelse, resultater og kontaktinformasjon til alle prosjekter som har fått støtte fra Erasmus+-programmet og tidligere relevante EU- programmer.

 

Her kan du se hvem som har fått støtte, finne inspirasjon eller til og med lete etter partnere til fremtidige prosjekter. Alle som har mottatt støtte kan laste opp prosjektresultater, så du kan bruke Projects Result Platform aktivt for å forbedre synligheten av prosjektet ditt og dele resultater fra prosjektet med andre som er interesserte i temaet. 

 

Her kan du lese om Borderline Boardgames eller noen av de andre prosjektene som har blitt markert som suksessprosjekter

 

På kurset One Last Cance part 2 kan du få en innføring i konflikthåndtering for ungdomsarbeidere. Kurset er bygget på resultatene av Borderline Boardgames. Les mer og meld deg på kurset via denne siden.

 

 

 

Strategiske partnerskap 

Narviksenteret mottok rett over 1,1 millioner norske kroner fra Erasmus+: Aktiv Ungdom til dette prosjektet. Prosjektet er en del av prosjekttypen Strategisk partnerskap, som er langvarige samarbeid for å utvikle noe nytt eller dele gode ideer innen ungdomsfeltet. Ordningen er fleksibel og åpner for mange ulike typer prosjekter. 

 

Erlend Sand Bruer er prosjekttypeansvarlig for denne prosjekttypen. Han syns det er veldig bra at et norsk prosjekt nådde opp blant så mange gode prosjekter rundt omkring i Europa.

 

- Narviksenteret gjorde en god jobb med å koordinere dette prosjektet, og de viste at man kan få til mye med støtte fra Strategiske partnerskap-ordningen vår. Jeg håper fremtidige prosjekter blir like gode, avslutter Erlend. 

 

- Vi har motatt flere søknader om nye Strategiske partnerskap, men det er fortsatt 210 000 euro igjen i potten før fristen 4. oktober, så dersom flere har gode ideer må de gjerne søke, oppfordrer Erlend Sand Bruer. 

 

Les mer om hvordan du søker om støtte til Strategiske partnerskap. 

 

Om prosjektet

Narviksenteret fikk i 2014 støtte gjennom strategiske partnerskap til å utvikle to brettspill for ungdom. «Borderline Boardgames» var et partnerskap mellom organisasjoner i ti europeiske land, og ble koordinert av Narviksenteret. Målet var å utvikle læringsverktøy for unge. I samarbeid med partnere fra en rekke land laget de konseptene Real Ideal, som handler om personlig økonomi, og Mission Z, som fokuserer på konflikthåndtering. 

Les også om
Norsk prosjekt på listen over suksessprosjekter
Cliff fra X-Ray røper hemmeligheten bak deres suksess
Utvikler pedagogiske brettspill


Aktiv Ungdom 20 år

Den Europeiske Ungdomsportalen
Eurodesk-logo

Følg Aktiv Ungdom på #aktivungdom
RSS Hold deg oppdatert
med RSS