Utskriftsvennlig versjon Del på Facebook

Utvikler pedagogiske brettspill


 

Skjermdump fra filmen om spillet Real IdealNarviksenteret fikk støtte gjennom strategiske partnerskap til å utvikle 2 brettspill for ungdom. I samarbeid med partnere fra en rekke land har de laget konseptene Real Ideal, som handler om personlig økonomi, og Mission Z, som fokuserer på konflikthåndtering.«Borderline Boardgames» er et partnerskap mellom organisasjoner i ti europeiske land. Målet er å utvikle læringsverktøy for unge. Produktene skal tilpasses hvert lands kontekst og oversettes til de ulike språkene. Narviksenteret, en stiftelse for historieformidling, menneskerettigheter og fredsbygging, koordinerer prosjektet.

 

Interaktive spill som læringsform er hentet fra prinsippene for ikke-formell læring og tar sikte på å skape en dypere refleksjon rundt temaet som tas opp. Prosjektgruppen for «Borderline Boardgames» opplever spill som en svært effektiv metode.

 

Spillene har vært teste ut på ungdomsskoleelever, og tilbakemeldingene er svært positive: ungdommene lærer mens de har det gøy. De er aktive gjennom hele prosessen og lander på sine egne konklusjoner gjennom selvrefleksjon og samtaler i etterkant.

 

I denne artikkelen (side 30-31) kan du lese mer om prosjektet.

 

Prosjektet har også laget 2 filmer som forklarer spillene:

 

 

 

Les også om
Norsk prosjekt på listen over suksessprosjekter
Cliff fra X-Ray røper hemmeligheten bak deres suksess
Utvikler pedagogiske brettspill


Aktiv Ungdom 20 år

Den Europeiske Ungdomsportalen
Eurodesk-logo

Følg Aktiv Ungdom på #aktivungdom
RSS Hold deg oppdatert
med RSS