Utskriftsvennlig versjon Del på Facebook

Ungdomspolitisk møte mot hatefulle ytringer


Fra 17. til 20. juni var en gruppe engasjerte nordiske ungdommer med på et stopp hatprat-seminar på Sola. Der lærte de om hatprat og om å lage motsvar til hatefulle ytringer. Seminaret ble arrangert i forbindelse med Stopp hatprat-kampanjen og foregikk i dagene før Nordisk konferanse om hatefulle ytringer, som ble arrangert av Nordisk ministerråd og Barne- og likestillingsdepartementet. En del av de unge deltakerne var også med på konferansen og fikk møte barne- og likestillingsminister Solveig Horne. Se innlegget de holdt på konferansen her ("Hopp til kapittel: Ungdommer fra Stopp hatprat").Fatema Al-Musawi er Stopp hatprat-ambassadør og kursleder og har vært aktiv i samfunnsdebatten siden hun var 14 år. I løpet av dagene på Sola skrev hun og en av deltakerne et Si ;D-innlegg i Aftenposten der de oppfordrer Solveig Horne til å ta hatet på alvor. Etter å ha møtt ministeren på onsdag er hun tydelig på hva de forventer.

 

 

 

- Vi forventer svar, svar på hvordan de har tenkt å synliggjøre at hatprat faktisk er et problem i Norge, i motsetning til niqab-debatten som har foregått lenge. Vi hadde et kort, men hyggelig møte med Horne, og mange av oss la vekt på hvor viktig dette er da vi snakket med henne. Vårt ønske er at hatkrimgruppen styrkes og at arbeidet mot hatprat synliggjøres.

 

Deltakerne møter barne- og likestillingsminister Solveig Horne. 

 

Seminaret samlet 40 ungdommer fra hele Norden og fikk støtte som et ungdomspolitisk møte gjennom Erasmus+: Aktiv Ungdom. Deltakerne har blant annet laget små videoer, og noen har laget en motsvar-tegneserie som skal publiseres i et norsk magasin.

 

- Hvis ministeren svarer, da føler jeg at vi har oppnådd mer enn forventet. Vi har publisert arbeidet til gruppene fra seminaret, skrevet et leserinnlegg som kom på trykk og blitt intervjuet av NRK (starter 03:01). Vi har oppnådd utrolig mye bra og tror dette bare er starten på et kjempeviktig arbeid som er i vente, forteller Fatema entusiastisk.

 

- Seminaret har vært kjempebra, lærerik og utrolig spennende. Jeg tror og ser for meg at deltakerne virkelig ser nytten av å jobbe og engasjere seg for noe de tror på. Jeg er kjempestolt av å være ambassadør for en så bra kampanje, avslutter Fatema.

 

Seminaret, som fikk det engelske navnet «Taking Action Against Hate! Nordic Training Seminar on Counter and Alternative Narratives», er et godt eksempel på hvordan unge kan nå fram til politikere og beslutningstakere med det de har på hjertet. Møtet med Solveig Horne ble dekket i store, nasjonale medier, blant annet på Dagsrevyen onsdag 21. juni 2017.

 

Stopp hatprat på Facebook.

 

 

 

 

Les også om
Ungdomspolitisk møte mot hatefulle ytringer
Ungt entreprenørskap i Østfold


Aktiv Ungdom 20 år

Den Europeiske Ungdomsportalen
Eurodesk-logo

Følg Aktiv Ungdom på #aktivungdom
RSS Hold deg oppdatert
med RSS