Utskriftsvennlig versjon Del på Facebook

Volontøren Guri i Budapest forteller


Guri Nordgreen Romtveit fra Oppland jobbet i 2011 som frivillig for Messzelátó Egyesület, en ungarsk miljøorganisasjon i Budapest. I sin blogg skrev Guri om sin volontørtjeneste og hvordan man kan leve mer miljøbevisst.Messzelátó betyr kikkert, eller en person som kan se langt framover i tid. Messzelátó forsøker å bedre miljøet ved å nå ut til folk i Budapest og få dem til å handle på en mer miljøvennlig måte.

 

Fokuset det året Guri var der var hvordan de som bor i urbane strøk kan lære av teknikker brukt på landsbygda. De arrangerte blant annet flere kurs i hvordan man lager ost, vaskemidler, kosmetikk, resirkulering og møbelrestaurering selv. Siden de ikke kunne spesielt mye om dette fra før besto hverdagen av mye internett-research, møte med eksperter og ikke minst prøving og feiling! 

 

Mye av tiden som volontør gikk også med til å hjelpe et nettverk av forbrukere i Budapest som handler inn økologisk mat fra bønder i nærheten av byen, slik at maten de kjøper verken inneholder farlige stoffer eller har blitt transportert langt. De ukentlige møtene i "Zöld Szatyor" (grønn bærepose) ga de i prosjektet god sjanse til å møte og snakke med ungarske miljøvernere.

 

Guri er ikke lenger volontør hos Messzelátó, og bloggen drives nå av andre. For å lese om Guris opplevelser, kan du gå til Messzelátó-bloggen og bla bakover i arkivet.
(27.02.2013)

Les også om
Fire volontører om EVS
Ellinor jobber som frivillig på et senter for barn i Latvia
Fra Frankrike til Nordpolen
Volontøropphold på Voss: Eventyr, oppdagelse og lykke
Astrid reiste til Sardinia som volontør
Hva gjør du egentlig i Norge?
Elise var volontør i England
Maren dro til Frankrike som frivillig arbeider
Ajla jobber som volontør i Frankrike
En volontørs bekjennelser
Fra Grua til Stuttgart
Astrid reiste til Sardinia som volontør
Ønsket å hjelpe andre
Film: Du kan forandre deg selv, og livet ditt!
Film: Møt Boldizsar, volontør i Nordfjordeid


Aktiv Ungdom 20 år

Den Europeiske Ungdomsportalen
Eurodesk-logo

Følg Aktiv Ungdom på #aktivungdom
RSS Hold deg oppdatert
med RSS