Utskriftsvennlig versjon Del på Facebook

- I EVS skjer det magi


- I EVS skjer det magi. Jeg fikk ny innsikt og energi til mitt arbeid, forteller Olga fra Island, som har deltatt på Short and Snappy. Dette er et tre-dagers nybegynnerkurs for organisasjoner som har lyst til å begynne å ta imot eller sende volontører gjennom Europeisk volontørtjeneste (EVS). I forrige uke møttes 13 deltakere fra åtte land på Gardermoen for en intensiv og morsom workshop. 


De lærte blant annet om de positive effektene av EVS i alle ledd, hvilke oppgaver sender- og vertsorganisasjonene har, hva som er viktig å få med i søknaden og om ikke-formell læring. Ikke-formell læring er læring som har et tydelig mål, men som foregår utenfor det formelle skolesystemet og er en av hjørnesteinene i Erasmus+.

 

Deltakerne brukte også tid på å diskutere hva som skaper gode forutsetninger for at både volontørene og organisasjonene skal få en best mulig opplevelse. Det er ikke så overraskende at den viktigste forutsetningen er kommunikasjon, og at man ikke skal ta noe for gitt. Det er veldig lett å bli blind på sine egne omgivelser. For eksempel er det helt essensielt å fortelle en ungdom fra Spania som skal på volontørtjeneste i Bergen at det regner nesten hele året der! 


En av deltakernes favorittopplevelser fra kurset var å få besøk av fire inspirerende eks-volontører som fortalte om hvordan volontøroppholdet i Norge hadde forandret livene deres. Et eksempel var hvordan en jente med konservativ bakgrunn forandret synet på LGBTQ-spørsmål etter å ha bodd i Norge, og hvordan hun endte opp med å være frivillig på PRIDE-festivalen i Oslo. En annen fortalte om hvordan hun fant sin andre personlighet i Norge og aldri mer skulle være redd for nye situasjoner.


Organisasjoner som gir ungdommer muligheten til å reise på volontørtjeneste gjør en utrolig forskjell, ikke bare i den enkelte ungdommens liv, men også med ringvirkninger for hele samfunnet!


- Nå ser jeg mulighetene som EVS skaper og har fått en bedre forståelse av hvordan EVS kan hjelpe oss og volontørene. Ja, hvordan det hjelper alle parter, fortalte Ana Paula fra Portugal i evalueringsrunden før kurset ble avsluttet. 

 

Les også om
Nyttige dokumenter for EVS-organisasjoner
Forsikring
EVS-informasjonspakke
Ny studie belyser de positive effektene av EVS
Praktisk håndbok for kvalitet i EVS
Skatt og arbeidsgiveravgift for EVS-volontører og organisasjoner
Oppholds-, arbeidstillatelse og folkeregistrering for volontørene i Norge


Aktiv Ungdom 20 år

Den Europeiske Ungdomsportalen
Eurodesk-logo

Følg Aktiv Ungdom på #aktivungdom
RSS Hold deg oppdatert
med RSS