Utskriftsvennlig versjon Del på Facebook

Nettbasert kurs om Europeisk volontørtjeneste (EVS)


Ønsker du å ta i mot unge europeiske frivillige i din organisasjon, eller vil du sende norske frivillige til prosjekter i Europa? Delta på nettbasert kurs den 31. mai for å finne ut om dette er noe for deg og din organisasjon!  

 

 

Hva er Europeisk volontørtjeneste? 
Europeisk volontørtjeneste (EVS) gjør det mulig for ungdom mellom 17-30 år å jobbe frivillig i 2-12 måneder i et annet land i Europa eller EUs naboland. Kostnader til reise, lommepenger og opphold blir dekket.

 

Hvem er kurset for?

Kurset er for organisasjoner som kan tenke seg å ta i mot eller sende frivillige ungdommer på prosjekter gjennom Europeisk volontørtjeneste (EVS). 


En vert- eller senderorganisasjon kan være en hvilken som helst ikke-kommmersiell organisasjon eller offentlig instans. Dette inkluderer frivillige og humanitære organisasjoner og offentlige instanser av alle slag, f.eks. teatergruppe, idrettslag, kor, korps, menighet, kommune, fritidsklubb, NAV og skoler. Bedrifter som er aktive innenfor samfunnsansvar kan også delta.

 

Om kurset: 

 

I kurset vil vi gi informasjon om hvordan du blir godkjent som sender- og vertsorganisasjon, hvordan man søker og hva man skal legge vekt på i søknaden. I tillegg vil vi dele eksempler fra prosjekter og organisasjoner.

 

Dato: 31. mai 

Tidspunkt: 14.00-15.00 

 

Meld deg på her. 

 

Tekniske krav for å delta:
Når det nærmer seg webinaret vil du få en invitasjon med lenke med nærmere beskrivelse om hvordan du logger deg på kurset. Du behøver en datamaskin, smarttelefon eller nettbrett for å se webinaret, god internettforbindelse og mulighet til å lytte, enten via høyttaler eller øretelefoner. Dersom du sitter foran en datamaskin trenger du ikke laste ned noen programvare, men dersom du vil sitte på telefon eller nettbrett, finnes det en egen app for dette. 


Du vil også få anledning til å stille spørsmål via chat.

Les også om
Nyttige dokumenter for EVS-organisasjoner
Forsikring
EVS-informasjonspakke
Ny studie belyser de positive effektene av EVS
Praktisk håndbok for kvalitet i EVS
Skatt og arbeidsgiveravgift for EVS-volontører og organisasjoner
Oppholds-, arbeidstillatelse og folkeregistrering for volontørene i Norge


Aktiv Ungdom 20 år

Den Europeiske Ungdomsportalen
Eurodesk-logo

Følg Aktiv Ungdom på #aktivungdom
RSS Hold deg oppdatert
med RSS