Ofte stilte spørsmål - for organisasjoner

Hvor lang er volontørtjenesten?

Vanligvis mellom 2 og 12 måneder. Kortere prosjekter er mulig for ungdommer med spesielle utfordringer og for gruppe-EVS med minst 10 volontører. 

 

Hvor gamle er volontørene?

Mellom 17 og 30 år.

 

 

Hvordan blir man godkjent som vert, sender eller koordinerende organisasjon?

Dere må fylle inn et godkjenningsskjema. Godkjenning av nye partnerorganisasjoner skjer fortløpende. Godkjenningen gjelder ut programperioden (til 31.12.2020) hvis ikke det er søkt om godkjenning i kortere periode eller hvis NA bestemmer noe annet.  Hvis godkjenningen har gått ut må dere fylle inn skjemaet på nytt.

 

Hvordan oppdaterer man informasjon i databasen?

Det er organisasjonens ansvar at databasen holdes oppdatert.  Dette gjelder kontaktinformasjon, generell informasjon om organisasjonen og om volontørens aktiviteter.  Det er også viktig å legge ut informasjon om når organisasjonen ønsker å ta imot volontører og når de kan søke. Organisasjoner har selv ansvar for å oppdatere informasjon i databasen.  

 

Hvem velger volontøren?

Det er vertsorganisasjonen (ofte i samarbeid med sender) som velger hvilken volontør de mener passer best i prosjektet. De fleste verter vil bli kontaktet av mange potensielle volontører.

 

Hvor mye støtte får vi som vert?

Dere får et beløp per måned (€630 i Norge). Det er meningen at dette skal være et bidrag, og det vil ikke dekke alle utgiftene dere har. I tillegg får dere €135 i måneden som volontøren skal ha i lommepenger. For flere detaljer, les Finansiering av et volontørprosjekt. 

 

Hvem ordner med kost og losji, flybillett, etc.?

Sender (eller vert) ordner med flybillett og ansvarsforsikring. Verten ordner med kost, losji, lokaltransport og lommepenger. 

Når det bestilles hjemreisebillett til en volontør, må destinasjon være hjemlandet eller kan det være til et annet sted i Europa?

Det kan være et annet sted hvis prisen er den samme eller lavere. Prisen kan være mye høyere, men støtten er uansett basert på faste satser.

 

Hvilke krav er det til språkkunnskaper?

Vertsorganisasjonene skal legge til rette for at volontøren kan lære landets språk. Det er vanlig at ungdommene går på kommunale språkkurs, eller at vertsorganisasjonen ordner en norsklærer. Dette kan ordnes på mange forskjellige måter.

 

Hvordan finner dere en volontør?

De fleste vertsorganisasjoner blir kontaktet av interesserte volontører etter at de er godkjent og lagt i databasen for godkjente EVS-organisasjoner. Databasen er tilgjengelig på internett og er åpen for alle. Det er verten selv som velger ut fra hvilken volontør han synes passer best inn i organisasjonen. Hvis dere har utenlandske samarbeidspartnere som fyller kravene til å være sender, kan dere også samarbeide med disse.

 

Får volontøren noen hjemreise i løpet av perioden? 

Nei, dette dekkes ikke av oss.

 

Hvilke reisemåter godkjennes?

Volontøren kan reise på hvilken som helst møte. Støtten er basert på faste satser.

 

Ingen artikler i denne kanalen.
Aktiv Ungdom 20 år

Den Europeiske Ungdomsportalen
Eurodesk-logo

Følg Aktiv Ungdom på #aktivungdom
RSS Hold deg oppdatert
med RSS