Bilde av et finsk flagg som vaier i vinden foran en blå himmel med noen få hvite skyer.

Internasjonale prosjekter til bygda

Driver du med ungdomsmedvirkning i kommunen eller en organisasjon på et lite sted? Ønsker du å få til internasjonale prosjekter, men møter på utfordringer? Da kan denne studieturen til Finland være noe for deg. Søknadsfrist er 24. oktober 2021.

Tid

22. november — 26. november 2021

Sted

Virrat, Finland

Søknadsfrist

24. oktober 2021

Det kan være utfordrende for små organisasjoner å få til internasjonale ungdomsprosjekter i distriktene, men erfaring viser at slike prosjekter kan ha enda større effekt på små steder enn i store byer.

På denne studieturen vil du få møte ungdomsarbeidere fra bygder, landsbyer, tettsteder og små byer i Vest-Finland.

Som på små steder i Norge kan avstand, ressurser og størrelsen på organisasjonene være en utfordring for å få til internasjonale ungdomsprosjekter. Likevel har disse stedene fått til å ta i bruk internasjonale prosjekter som en del av sitt arbeid, og du vil få se hvordan de har jobbet for å få det til. Du vil også få møte ungdommer som har deltatt i prosjektene, og få vite mer om hvilke fordeler regionalt samarbeid har ført til.

Studieturen går til områdene Birkaland (Pirkanmaa), Österbotten (Pohjanmaa) og Södra Österbotten (Etelä-Pohjanmaa).

Formål:

  • Sammenlikne realiteter i ulike deler av Europa
  • Forstå hvordan internasjonale ungdomsprosjekter kan gjennomføres i rurale strøk
  • Se prosjekteksempler
  • Finne partnere til fremtidige prosjekter
  • Utforske mulighetene som finnes innenfor EUs ungdomsprogram

Deltakerprofil

Driver du med ungdomsarbeid eller organiserer du aktiviteter for ungdommer i rurale strøk? Jobber du for en organisasjon eller kommune i i distriktene, i en liten by eller på bygda? Er du over 18 år? Har du en aktiv rolle i organisasjonen? Da er dette studieturen for deg! Dersom du er frivillig kan du også søke, hvis du er aktiv i å planlegge og gjennomføre aktiviteter i organisasjonen din.

 

Deltakeravgift

De som får plass på studieturen får dekket reise-, oppholds- og kursutgifter mot en egeandel på 500 kr. Deltakeren må selv bestille og betale for reisen og får utleggene refundert etter kurset.

Søknadsskjema

Les mer og søk her (ekstern lenke).