Internasjonalt bygdeliv i Finland

Det kan være utfordrende for små organisasjoner å organisere internasjonale ungdomsprosjekter i distriktene. I løpet av denne studieturen vil du få se hvordan man har løst det i sør-østlige Finland. Søknadsfrist er 6. september 2019.

Tid

14. oktober — 18. oktober 2019

Sted

Lappeenranta og Rautjärvi i Finland

Søknadsfrist

06. september 2019

Erfaringen viser at denne typen prosjekter kan ha mye større effekt på små steder enn i store byer. På studieturen vil du få møte ungdomsarbeidere fra bygd, landsbyer, små tettsteder og små byer hvor avstander, ressurser og størrelsen på organisasjonene kan være en utfordring for internasjonale ungdomsprosjekter.

I løpet av studieturen vil du se hvordan internasjonale aktiviteter ble initiert ved hjelp av den største byen i Sør-Karelen, og hvordan tettstedene etterhvert tilpasset seg slik at internasjonale aktiviteter som en del av deres vanlige arbeid.
Du vil få møte ungdommer som har deltatt i internasjonale prosjekter, se hvordan prosjektene ble gjennomført og få vite mer om hvilke fordeler regionalt samarbeid har ført til.

Studieturen går til den sør-østlige delen av Finland, like ved grensen til Russland. I løpet av turen vil du blant annet besøke Lappeenranta (by), Rautjärvi (kommune) og Lemi 4H.  

Formål:

  • Sammenlikne realiteter i ulike deler av Europa
  • Forstå hvordan internasjonale ungdomsprosjekter kan gjennomføres i rurale strøk
  • Se prosjekteksempler
  • Finne partnere til fremtidige prosjekter
  • Utforske mulighetene som finnes innenfor EUs ungdomsprogram

Deltakerprofil

Driver du med ungdomsarbeid eller organiserer du aktiviteter for ungdommer i rurale strøk? Jobber du for en organisasjon eller kommune i i distriktene, i en liten by eller på bygda? Er du over 18 år? Har du en aktiv rolle i organisasjonen? Da er dette studieturen for deg! Dersom du er frivillig kan du også søke, hvis du er aktiv i å planlegge og gjennomføre aktiviteter i organisasjonen din.

 

Deltakeravgift

De som får plass på studieturen får dekket reise-, oppholds- og kursutgifter mot en egeandel på 500 kr. Deltakeren må selv bestille og betale for reisen og får utleggene refundert etter kurset.

Søknadsskjema

Les mer og søk her (ekstern lenke).