Aktuelt 22. aug 2019

Faglig og praktisk påfyll for ungdomsarbeidere

  • Jobber du med ungdom og har behov for å øke kompetansen din?
  • Ønsker du å forbedre kvaliteten på ungdomsarbeidet du utfører?
  • Trenger du mer kunnskap og nye metoder?
  • Ønsker du ny inspirasjon?
  • Er du på utkikk etter nye partnere til å organisere prosjekter i lag med?

Da finnes det en rekke spennende muligheter utover høsten og vinteren!

Kontaktseminar i Belgia

Vil du gjennomføre et europeisk kurs, studiebesøk eller jobshadowing for ungdomsarbeidere, men mangler partnere? Vi har plass til fem deltakere fra norske kommuner, fritidsklubber eller organisasjoner på kontaktseminar i Belgia fra 3. til 8. november. I tillegg til å møte potensielle partnere fra Finland, Belgia, Portugal og Nederland, vil du også få mer informasjon om hvordan dere kan få støtte fra Erasmus+ til å lage et skreddersydd opplæringsprosjekt. Hva med å planlegge en studietur til Belgia, et kurs i Finland eller invitere en nederlandsk ungdomsarbeider til Norge for å se hvordan dere jobber på ungdomsklubb i Norge?

Søknadsfristen er 18. september.

Les mer og søk her (ekstern lenke).

Andre aktuelle kurs og konferanser

Se hele listen over kurs her.

Det koster kun 500 kroner å delta, og da får du dekket reise, opphold og kursavgift.

Positive tilbakemeldinger

Her er et knippe tilbakemelding fra tidligere deltakere som har deltatt på kurs organisert av de nasjonale kontorene for Erasmus+: Aktiv Ungdom:

  • «Unike muligheter til egenutvikling, men ikke minst skape muligheter for ungdom til opplevelser som vil prege de for livet!»
  • «Jeg anbefaler absolutt andre som arbeider med ungdom å dra på Aktiv Ungdom-kurs. Først og fremst fordi man får «øynene opp» for hva som er mulig å få til. Jeg har flere ganger tenkt på utveksling, men det er først nå jeg føler at jeg egenhendig kan få det til.»
  • «Vi i Norge er privilegerte med tanke på penger til kommunale tiltak, vi trenger ikke å jobbe så prosjektbasert. Men vi kan få mer ut av våre budsjett hvis vi lærer oss å tenke prosjekt.»
  • «Lærte masse om arbeid med ungdom og utvekslingsprosjekter. Kurset ga gode muligheter for personlig utvikling og knytte kontakter med potensielle utvekslingspartnere rundt om i Europa.»
  • «Jeg kunne aldri tenke meg at det er mulig å få så mye nyttig informasjon og kontakter på så kort tid.»

Søk om å gjennomføre eget kurs

Dersom du ikke finner et kurs som passer for deg, kan du også søke om å få gjennomføre et eget opplæringsprosjekt. En viktig målsetting i Erasmus+-Aktiv Ungdom er å bidra til at ungdomsarbeidere får videreutviklet kompetansen og får nye metoder som de kan bruke i arbeidet. Du kan blant annet søke om støtte til å arrangere studieturer, opplæringskurs, jobbhospitering eller andre opplæringsaktiviteter. Mulighetene er mange! Opplæringen må vare mellom 2 og 24 dager, og du kan søke om støtte til opp til 50 deltakere. Les mer her.