Aktuelt 21. aug 2019

Leter du etter nye prosjektpartnere? Vi røper vårt beste tips

Har du lyst til å sette i gang med internasjonalt ungdomsarbeid og ta med ungdommene du jobber med på gruppeutveksling, men mangler partnere? Da anbefaler vi deg å delta på kontaktseminaret «Making the Difference».

Alle som deltar kommer tilbake fra dette seminaret med nye samarbeidspartnere, et utstrakt nettverk av europeiske kontakter og konkrete prosjektplaner i kofferten.

Vi har også innvilget flere gode prosjekter som har sitt utspring fra disse kontaktseminarene. Les om Kåfjord Frivilligsentral, som organiserte studietur til Armenia etter å ha vært på kontaktseminar i Portugal. 

Denne typen kontaktseminar blir organisert ca. en gang i året, og femte utgaven går av stabelen på Madeira fra 15.-20. oktober.

Høres dette interessant ut? Søk om å delta før 25. august.

Det koster kun 500 kroner for å delta, og da dekkes reise, opphold og kursavgift.

Hva er det som gjør at akkurat dette kontaktseminaret er så bra?

  • Engasjerte trainere med lang erfaring. Vi tør å påstår at trainerne som holder dette kurset er noen av de beste i Europa!
  • Finpusset program. Siden det er femte gangen dette kurset holdes, er programmet gjennomarbeidet og variert. Det er fokus på ikke-formelle læringsmetoder, så det blir involverende og artige metoder gjennom hele seminaret. Kanskje du kan ta med deg tips til aktiviteter du kan gjennomføre selv?
  • Motiverte og relevante deltakere som alle ønsker å sette i gang med prosjektsamarbeid
  • Konkret prosjektplanlegging. I løpet av seminaret blir man delt inn i grupper etter interesse, og setter i gang med å lage prosjektskisser.
  • Stor sjanse for å få innvilget søknad i etterkant. På kurset får du nemlig vite mer om hva som kjennetegner et godt prosjekt, hva som er god kvalitet og kriterier for å nå igjennom. Du får også erfare selv hva det er som gjør et prosjekt så vellykket, for eksempel gjennom kontakt med lokalbefolkningen

Her er tilbakemeldinger vi har fått fra tidligere deltakere

«Kursholderne var svært kunnskapsrike, og de ledet arbeidet og prosessene stødig, morsomt og målrettet. Deltakerne var tilstedeværende, interesserte, bød på seg selv og var aktivt deltakende fra begynnelse til slutt. Deltakelse fra det norske nasjonale kontoret bidro til å holde trykket oppe og man kunne avklare spørsmål og problemstillinger underveis. Lokaliseringen var innertier, da kanskje særlig for oss som er vant til andre forhold. For meg var dette en life changer.»

Espen Holtan, Internasjonal rådgiver i Østfold fylkeskommune

«Trainer-en var ekstremt dyktig på å gjøre læringen involverende, gøy og relevant. Nøyaktig slike opplegg som man trenger mer av. Veldig «hands-on» approach. Gruppen av mennesker var ekstremt driftig og lett å komme i kontakt med. Som nordmann må det også legges til at det var utrolig deilig å få være i så varmt klima som 25 grader i oktober. Alt i alt et ekstremt bra kurs. Jeg har vært på kanskje 40-50 europeiske kurs i diverse sammenhenger, men dette var virkelig et av de aller beste jeg kan huske. Primært pga ekstremt gøy aktiviteter, som både var lærerike og relevante.»

Andreas Ursin Hellebust, Prosjektveileder og ungdomsrådkoordinator, Ungdommens Hus i Harstad

«Første gang jeg har deltatt på et slikt kurs og det var bedre enn forventet. Kursholderne var erfarne og flink til å gi «kjedelig» informasjon på en artig måte, med quiz og lignende. De var også opptatt av å synligjøre og å involvere lokalbefolkningen under kurset.»

Tania Lopez, Kåfjord frivilligsentral

«Det var veldig godt valg av deltakerne, fordi alle var veldig motiverte og kom for å få ny kunnskap og for å komme med nye ideer. Vi var der for å lære og dele våre erfaringer. Jeg må takke trainerne for at de skape en stemning hvor deltakerne kunne uttrykke sine interesser og få bedre kontakt med hverandre. Trainerne har også hjulpet oss med å finne potensielle partnere. Jeg tror samarbeidet med nye partnerne vil bære frukter snart.»

Karine Zazyan, Energy for Synergy og tidligere EVS-volontør i Norge

 

Les mer og søk om å delta her.

 

Gruppebilde

Kontaktseminar i Portugal

 

Mann i seminarrom

Internasjonal aften med lokalbefolkningen

Gruppebilde fra studietur til Armenia

Kåfjord frivilligsentral møtte nye partnere i Portugal. Det førte til studietur til Armenia