Aktuelt 05. apr 2019

Opptatt av demokrati? Delta i Den europeiske ungdomsuka

Den europeiske ungdomsuka arrangeres hvert annet år over hele Europa. Tema for den niende utgaven av ungdomsuka er «Demokratiet og jeg».

Har du lyst til å delta? Du kan organisere en aktivitet lokalt, bli med på feiringen i Brussel eller søke om midler til et medvirkningsprosjekt.

 

Organiser en aktivitet i nærmiljøet

Hvem som helst kan organisere en lokal aktivitet i løpet av Ungdomsuka. Du kan organisere en diskusjon, ha en flashmob eller stand. Aktiviteten må være relatert til temaet for ungdomsuken, som er «Demokratiet og jeg». Det bør også foregå mellom 29. mai og 5. mai (eller i ukene før og etter disse datoene).

Registrer arrangementet ditt her for å bli inkludert i listen over alle prosjektene som skal gjennomføres.

Du kan også søke etter arrangementer nær deg.

Husk å bruke emneknaggene #youthweek og #democracyandme når du deler bilder fra aktiviteten din i sosiale medier.

Unge dame roper

 

Meld deg på arrangementet i Brussel

Det blir storstilt markering av Den europeiske ungdomsuka i Brussel på mandag 29. og tirsdag 30. april. Det blir en stor samling i hovedsalen i Europa-parlamentet, der blant andre EU-kommisæren for utdanning, kultur, ungdom og idrett Tibor Navracsics, skal tale. I tillegg blir det debatter med politikere, festlige arrangementer om kvelden, guidet tur på et nytt museum om Europas historie, sykkeltur i Brussel osv. Ungdommer og organisasjoner fra hele Europa er invitert til å delta på dette.
Du må selv dekke reise og opphold.

Se hele programmet her.
Meld deg på her. 

Søknadsfrist er 17. april.

Ung mann med hatt

 

 

 

 

 

For ungdomsråd: Søk om midler til prosjekter

Ungdomsrådene i kommunene og på fylkesnivå kan søke om midler fra Erasmus+: Aktiv Ungdom til arrangementer som setter fokus på hva ungdom mener, og i hvor stor grad ungdom får bidra i saker som angår dem. Søknadsfristen var egentlig 3. april, men vi har utvidet den til 8. april. Etter det vil vi akseptere søknader fortløpende til potten er tom.
Les mer her. 

Finsk frivillig promoterer ungdomsuken