Eurodesk i Norge

Bufdir og Erasmus+: Aktiv Ungdom koordinerer Eurodesk i Norge. Vi jobber for å samle informasjon om muligheter for ungdom i utlandet, både norske ungdommer som vil reise ut, og unge som ser etter tilbud i Norge. Vi jobber også for å styrke anerkjennelsen av læringen som ligger i internasjonale erfaringer. Vi kan ikke svare på alt, men vi samarbeider med mange som vet mye:

 • 1. Et nettverk av lokalkontakter i Norge

  For å kunne tilby lokal og regional informasjon til de som trenger det ute, og for å komme nært til ungdom i Norge, samarbeider vi med Nettverket av norske ungdomsinformasjonskontor. Vi møtes 1-2 ganger i året for å snakke om internasjonale muligheter for ungdom, og for å oppdatere oss faglig.

  Vi vil gjerne ha flere lokalkontakter

  Har du lyst til å samarbeide med oss, kan du sende en e-post til vår Eurodesk-koordinator.

  Eurodesk lokalkontakter i Norge

  • Unginfo ungdomsinformasjon i Oslo
  • Hæ? Infoskaranke for ungdom i Stavanger
  • Unginfo Ungdomsinformasjon i Vestfold, Tønsberg
  • Tvibit Senter for ungdomsinformasjon, ungdomsaktiviteter og helsetjenester i Tromsø
  • Ung Vest: paraplyorganisasjonen for barne- og ungdomsorganisasjoner på Vestlandet

   

 • 2. Norsk nettverk for mobilitet

  Eurodesk er med i Norsk nettverk for mobilitet. Dette er et nettverk for organisasjoner som jobber med ungdom som ønsker seg til utlandet for en periode, dor eksempel for å jobbe, være trainee, studere, eller jobbe frivillig. Nettverket består av:

  Hvert år arrangerer norsk nettverk for mobilitet et seminar om muligheter for ungdom i utlandet. Seminaret er rettet mot rådgivere i skole og utdanning, og andre som jobber med ungdom.

 • 3. EuroPeers

  Ungdommer som tidligere har jobbet som frivillige i utlandet eller har deltatt på andre internasjonale prosjekter gjennom Erasmus +: Aktiv Ungdom, kan engasjere seg i nettverket EuroPeers for å spre informasjon om muligheter i utlandet for ungdommer. EuroPeer’ene er en del av et internasjonalt program som drives i totalt 16 land i Europa.

  Flere av EuroPeer-ene har latt seg intervjue av Norsensus Mediaforum, om sine erfaringer som frivillige i utlandet. Se filmene her:

  Vidar jobbet frivillig på et fransk slott

  Lana jobbet i Kirkelig undervisningsforbund

  Lana var frivillig i Kateketforeningen

  Sander jobbet med barn og unge i Slovenia

  EuroPeer-ene kan holde presentasjoner for ungdomsgrupper eller grupper av ungdomsveiledere, stå på stand, med mer. For hvert oppdrag de gjør mottar de et gavekort fra Eurodesk. Organisasjoner, skoler og institusjoner kan bestille en EuroPeer gratis.

  Vil du bli EuroPeer, låne en EuroPeer til et arrangement, eller har du bare et spørsmål?

  Ta kontakt med Lana Telegina, som koordinerer EuroPeer-ene i Norge:

  e-post

  mobil: 458 18 848

   

   

 • 4. Evalueringsseminar for tidligere frivillige

  En gang i året arrangerer Eurodesk et dagsseminar for tidligere frivillige. Seminaret holdes i Oslo, og det er gratis å delta. Vi dekker utgifter til reise og opphold til de som har behov for det.

  Til seminaret inviterer vi ungdommer som har kommet tilbake etter et frivillig arbeid-prosjekt i utlandet, eller ungdommer fra andre land som har jobbet frivillig i Norge og blitt igjen her etter endt prosjekt. Frivillige som har deltatt på prosjekt i Norge og reist tilbake etterpå, vil få tilbud om et tilsvarende seminar i sitt hjemland.

  Under seminaret få deltakerne mulighet til å bli kjent med andre frivillige fra hele landet, utveksle erfaringer, og lære mer om hvordan de kan bruke sine opplevelser videre. Vi har valgt å legge spesielt vekt på hvordan man kan bruke erfaringen fra sitt frivillig arbeid når man skal søke på arbeid. En slik erfaring og den kompetansen man typisk oppnår er veldig ettertraktet på arbeidsmarkedet, det gjelder bare å vite hvordan man skal løfte den fram ovenfor arbeidsgiver.

  Evalueringsseminaret holdes vanligvis etter årsskiftet. Ta kontakt med ingrid.dybvik@bufdir.no for mer informasjon om når neste seminar holdes.

Lurt å vite:

 • Hvis du vil vite mer om internasjonale muligheter for ungdom, vil vi gjerne hjelpe

 • Ta kontakt med Eurodesk i Norge eller i landet du trenger informasjon om

 • Stikk innom ett av ungdomsinformasjonskontorene vi samarbeider med (se over)

   

 • Se på eurodesk.eu og Opportunity Finder

 • Se på tipssiden vår for å finne en oversikt over muligheter som finnes og hvem som kan hjelpe deg

Har du spørsmål eller trenger hjelp?

Ingrid

Ingrid Dybvik

Ingrid kan svare på generelle henvendelser om Erasmus+: Aktiv Ungdom og Eurodesk. Hun kan også en del om frivillig arbeid (EVS). Kontakt Ingrid dersom du vil ha informasjonsmateriell fra oss.