Arrangement 12. feb 2021

Lansering av nytt Erasmus+-program 24. mars

Erasmus+ er EUs program for utdanning, opplæring, ungdom og sport. Med et budsjett på hele 265 milliarder kroner for perioden 2021-2027, skal Erasmus+ bidra til å skape et mer inkluderende, mer digitalt og et grønnere Europa.

Lanseringen er for deg som jobber med internasjonalt samarbeid på alle nivåer innen utdanning, opplæring, sport og ungdomssektoren.

Program

Konferansier: Vidar Pedersen, fagdirektør for europeisk utdanningssamarbeid i Diku

10.00 – Velkommen

Hvorfor skal Norge delta i Erasmus+?
Hilsen fra forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim, kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby og barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad.

10.15 – Slik blir det: Presentasjon av Erasmus+ 2021-2027

Hva er nytt og hvordan ser programmet ut, egentlig? Torhild Eide Torgersen tegner og forklarer i samtale med programleder Vidar Pedersen.

Økt budsjett gir økte muligheter. Hvordan jobbe strategisk med programmet? Vi snakker med viserektor ved UiO, Åse Gornitzka, fylkesdirektør i Vestland fylkeskommune, Bjørn Lyngedal og tidligere leder i Nesodden idrettsforening basket, Gøril Wold Wægger, om muligheter og utfordringer.

10.50 – Slik lykkes du: Resultater så langt og hvordan lykkes enda bedre

Inkludering, digitalisering og bærekraft er viktige prioriteringer i nye Erasmus+. Hva kan vi lære av tidligere prosjekter? Vi møter Clare Patricia Jortveit fra Aftenskolen i Kristiansand, Atle Løkken og Kristin Hjorthaug Urstad fra Universitetet i Stavanger og Rina Kamilla Yamamoto fra Viken fylkeskommune.

11.15 – Slik hjelper vi deg: Veiledning og mer informasjon

Hvor finner du mer informasjon og hva kan vi tilby av veiledning for nye og erfarne søkere? Ragnhild Berg er med fra Kunnskapskontoret i Brussel.

Arrangører

Arrangører er Diku, nasjonalt kontor for utdannings- og sportsfeltet og Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir), nasjonalt kontor for ungdomsdelen.

Praktisk informasjon

Tid: 24. mars fra 10:00-11:30.

Se lanseringen her (ekstern lenke)

Påmelding

Påmeldingsfrist er tirsdag 23. mars kl. 12